TOP 10 idejas gada romantiskākās dienas pavadīšanai svaigā gaisā + konkurss

Mūsdienās Valentīndienas izcelsme vēsturē joprojām ir neskaidra, šie svētki ir apvīti daudz   un dažādām leģendām, taču šī diena ar katru gadu paliek aizvien populārāka un saistās ar mīlestības un uzmanības apliecinājumiem saviem mīļotajiem. Lai pavadītu romantisku laiku kopā, dažkārt pietiek silti saģērbties, paņemt termosu ar karstu dzērienu un iziet romantiskā pastaigā. Visiem romantikas cienītajiem, Ventspils tūrisma informācijas centrs (TIC) piedāvā izstaigāt skaistākās vietas pilsētā, izmantojot īpašo Valentīndienas ceļvedi un piedalīties konkursā.

1.    Romantisko pastaigu iesakām sākt ar Dienvidu mola promenādi, kur ieklausīties var viļņu šalkās un izbaudīt plašo horizontu, kas saulrietā iekrāsojas īpašās krāsās.

2.    Doties pastaigā uz Ventspils Jūrmalas parku, kurā ir apskatāma Baltijas valstīs lielākā enkuru kolekcija.  Šeit eksponēti 35 dažāda tipa enkuri, lielākais no tiem ir 23 tonnas smags un 6 metrus augsts. Cauri parkam vijas apgaismoti celiņi,  romantiskai sarunai būs patīkami apsēsties uz kāda no soliņiem, vai Mazbānīša pieturā “Pludmale”.

3.    Brīnišķīgus foto iespējams uzņemt aicinām pie kontūrzīmes Latvija, kas atrodas Zilā karoga pludmales 5. laipas augstākajā kāpas punktā.

4.    Lai vakars būtu piepildītāks, iesakām doties uz atjaunoto Ostas ielas promenādi, kur paveras plašs skats uz Ventu, jūras vārtiem, senajām Ostas darbnīcām. Aplūkot var iespaidīgo boju kolekciju un eksponēto loču kuģi “Rota”. Pie ieejas mazajā zvejas ostā atrodas “Mīlestības bāka”, kur par godu mīlestības dienai var uzsiet mīlestības mezglu no auklas, vai atstāt savu sirds atslēdziņu.

5.    Nofotogrāfēties virs priežu galotnēm ar skatu uz jūru var uzkāpjot slēpošanas kalna “Lemberga hūte” virsotnē, no kura paveras neaizmirstams panorāmas skats uz pilsētu un plašo jūras horizontu. Kopš kalna virsotnē ir staltbriedis, klīst leģenda, ka laimei un veiksmei jāpaglauda brieža rags!

6.    Cauru gadu, neatkarīgi no gadalaika, vakaros, kad satumst, īpaša atmosfēra baudāma ir Lielajā laukumā, kur strūklakas “Fregate “Valzivs”” gaismu spēlē var noreibt no vakara burvības un atzīties mīlestībā!

7.    Īpaša vieta fotosesijai vai vienkārši romantiskai pastaigai ir Laikrakstu alejā, kura ved līdz pat strūklakai “Lietussargs”. “Lietussargs’’ ir simbols, kas rada drošību, sargā un vieno!  

8.    Rātslaukums - ideāla satikšanās vieta, kuru rotā vecpilsētas sirds pulkstenis, kas jau izsenis bijis mīlētāju satikšanās vietas simbols. Šeit iespējams uzņemt skaistas kopbildes, pasniegt paša gatavotu mīlestības vēstulīti, vai doties romantiskās vakariņās.

9.    Baudīt nepieradinātu dabas skaistumi var doties uz Staldzenes stāvkrasta pludmali, kur pieejama jaunizbūvēta, apgaismota, koka celiņu laipa ar lēzenu pieeju pie jūras. Šeit iespējams tieši Jūs atradīsiet savu romatiskāko vietu, kādu dzintara gabalu vai sirds formas akmentiņu.

10.    Garo pastaigu cienītājiem, kuri vienlaikus vēlas ieelpot meža un ezera gaisu, piemērota būs pastaiga Būšnieku ezera dabas takā, kur pieejama skatu platforma, kas pa gājēju laipu iestiepjas ezerā, ļaujot baudīt ezera panorāmu romatiskā divvientulībā.

Stiprā dzimuma pārstāvjiem piedāvājam piedalīties Ventīndienai veltītā konkursā, kurā kāds no kungiem varēs laimēt un dāvāt savai  mīļotajai: ielūgumu divām personām uz Ledus halli no Olimpiskā centra “Ventspils”, dāvanu karti nakšņošanai kempinga namiņā “Aleja I” no Ventspils Piejūras kempinga un pasniegt skaistu ziedu pušķi, ko būs sarūpējis TIC! Lai piedalītos konkursā, seko @Visitventspils Facebook lapai un postā par Valentīndienas  konkursu ietago savu otru pusīti, kuru vēlies iepriecināt šajos skaistajos svētkos. Konkursa uzvarētāju noteiksim 18.02.2022.

Lai gaisā valda mīlestība un skaistiem brīžiem piepildīti šie svētki!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50265312sec.