Sākas pieteikšanās 20. Starptautiskajam ziedu paklāju festivālam

Pēc divu gadu pārtraukuma šī gada vasarā, no 5. līdz 7. augustam, Ventspilī norisināsies viens no vizuāli krāšņākajiem, pilsētas iedzīvotāju un viesu gada gaidītākajiem notikumiem – 20. Starptautiskais ziedu paklāju festivāls. Jubilejas reizē konkursa komisija izraudzījusies svētku noskaņai atbilstošu devīzi – “Dzimšanas dienas torte”.

Šogad tiks svinēta ne tikai Starptautiskā ziedu paklāju festivāla atgriešanās pēc ilgāka pārtraukuma Covid-19 pandēmijas ieviesto ierobežojumu dēļ, bet arī festivāla jubileja, jo 2022. gadā tas notiks jau 20. reizi. Tāpēc konkursa dalībnieki tiek aicināti veidot ziedu paklājus, kas tematiski atbilst devīzei “Dzimšanas dienas torte”. Kompozīcijas tiks radītas apļa formā, kura rādiusam jābūt 1,4 metriem, bet kopējai platībai – 6 kvadrātmetriem. Dalībnieku veikumu vērtēs konkursa žūrijas komisija Ventspils pilsētas domes deputāta Didža Ošenieka vadībā.

20. Starptautiskais ziedu paklāju festivāls norisināsies Ostas ielas promenādē Ventspils pilsētas svētku laikā, papildinot pasākumu programmu. Konkursā aicināti piedalīties gan profesionāli floristi, gan amatieri no Latvijas un ārvalstīm, tostarp, piemēram, ziedu salonu un veikalu, kā arī nozares izglītības iestāžu pārstāvji, izveidojot komandu ne vairāk kā piecu cilvēku sastāvā. Pieteikumu dalībai konkursā var iesniegt līdz 2022. gada 30. jūnijam, sūtot uz e-pastu vlk@ventspils.lv.

Starptautisko ziedu paklāju festivālu organizē pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts”, savukārt atbalsta floristikas amatu meistare Riona Ēce un ”Aijas Žagariņas floristikas skola.

Detalizētāka informācija par festivāla norisi pieejama konkursa nolikumā latviešu, krievu un angļu valodā: LV, ENG, RU. Nolikums publicēts arī PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” mājas lapā www.vlk.lv. Papildus informācijai rakstīt uz e-pastu inga.reinholde@ventspils.lv vai zvanīt pa tālr. 26521335.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.09692097sec.