Galerijā «Žagata» skatāma gleznotājas Guntas Kalseres personālizstāde «Mazbildes»

Līdz aprīļa beigām galerijā “Žagata” skatāma Talsu Krūmu mākslas grupas dalībnieces, gleznotājas Guntas Kalseres personālizstāde “Mazbildes”. Izstādē apskatāmie mazgabarīta darbi tapuši ilgā laika posmā, apceļojot pasauli, paralēli ierastajam kolorītajam ainavu, klusās dabas, figurālās un abstraktās kompozīcijas lielformātam.  

Izstādē eksponētie darbi tapuši eļļas krāsu tehnikā un zīmīgi, ka starp neskaitāmām izstādēm, kurās mākslinieces darbi ir izstādīti, šie mazā izmēra nosacīti reālie un abstraktie dabas ainavu un pilsētas skatu gleznojumi, kas tapuši laika periodā no 1991-2021 dažādos "klejojumos" un plenēros apskatāmi pirmo reizi.

Māksliniece Gunta Kalsere dzimusi Jēkabpilī, mācījusies Ventspils 1. ģimnāzijā, turpinājusi mācības Rīgas Celtniecības tehnikumā, dzīvojusi un strādājusi Talsos, savukārt šobrīd atgriezusies savā bērnības pilsētā - Ventspilī.

Gunta ir Talsu Krūmu mākslas biedre kopš pašiem pirmsākumiem 20. gadsimta astoņdesmito gadu vidū. Kopā ar grupu izstādījusies Zviedrijā, Dānijā, Holandē, Beļģijā, Baltkrievijā, Igaunijā, Lietuvā, Čehijā, Turcijā. Ekspresionistiski un spraigā kolorītā glezno ainavas, abstrakcijas, figurālas kompozīcijas. Pērn Talsu novada mākslas muzejā bija skatāma Guntas jubilejas personālizstāde “Smaržo krāsas”.

Guna Millersone, Talsu novada muzeja galvenā speciāliste mākslas jautājumos: “Gunta Kalsere ( 1951 ) aktīvi sāka gleznot līdz ar Talsu Krūmu mākslas grupas laimīgās satikšanās sākumiem 1980. gadu vidū. Līdz tam jau bija redzēta viņas „ebrejiski-lībiskā” krāsu izjūta un interesantā formu stilizācija; protams, ko tur liegties – to droši varēja saukt arī par uzreiz pamanāmu talantu, iespējams, visvairāk stīgojušu, savukārt, no viņas mammas, brīnišķīgas rokdarbnieces. Savulaik Guntai nelaimējās iestāties kādā no mākslas mācību iestādēm Latvijā, bet pēdējos gados bija izdevība mācīties Beļģijas pilsētu  Šarlruā un Namīras Mākslas akadēmijā.”

Guntas Kalseres gleznu izstāde “Mazbildes” būs izstādīta galerijā “Žagata” līdz 31. maijam, Pils ielā 17, Ventspilī, apskatāma darba laikā no pirmdienas līdz piektdienai plkst.: 10.00 – 17.30, sestdienās plkst.: 10.00 – 14.00.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78473592sec.