Pirmajā maijā Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā sākas jauns gads

1.maijā Ventspils Piejūras brīvdabas muzejs (Riņķa ielā 2), Mazbānītis un 46. krasta aizsardzības baterijas uguns koriģēšanas tornis (Saulrieta iela) uzsāk jauno sezonu un gaida apmeklētājus!

Līdz ar sezonas sākumu, apmeklētāji varēs apskatīt Kurzemes piekrastes 19.gs. lauku sētas un tām raksturīgās celtnes, – dzīvojamos namus, klēti, riju un pirtiņu, kuru ekspozīcija iepazīstina ar nesteidzīgo dzīves ritmu.

Muzeja teritorijā atrodas arī vairākas iespaidīgas celtnes, piemēram, vējdzirnavas no Užavas pagasta vai Lielirbes baptistu lūgšanu namu. Sava noskaņa ir Smiltnieku mājai, - raksturīgai 19.gs. piepilsētas dzīvojamai ēkai, kas kādreiz atradās Pārventas bibliotēkas vietā.

Neatņemama muzeja ekspozīcijas daļa saistīta ar zvejniecību, tās lielākais jaunums -– Laivu māja, kurā izvietotas restaurētās zvejas laivas un citi ar zvejniecību saistīti rīki. Muzeja teritorijā skatāma arī zvejnieka sēta, dūmnamiņš un tīklu būdas.

Piejūras brīvdabas muzeja lepnums ir šaursliežu dzelzceļa ekspozīcija un tās unikālais eksponāts – vienīgā Baltijas valstīs kursējošā vēsturiskā (1916.g.) tvaika lokomotīve ar pasažieru vagoniem, ko mīļi sauc par “Mazbānīti”. No 1.maija Mazbānītis atsāk kursēt no trešdienas līdz svētdienai - ar kustības sarakstu var iepazīties Ventspils muzeja mājas lapā.

Sezonas atklāšanā ar īpaši sagatavotas Pavasara pastaigu kartes palīdzību, varēs labāk iepazīt muzeja brīvdabas eksponātus.

Piejūras brīvdabas muzeja darba laiks – no otrdienas līdz svētdienai, no  10 - 18, līdz pat 31. oktobrim.

No 1.maija sezonu sāk arī militārā mantojuma objekts - 46. krasta aizsardzības baterijas ugunskoriģēšanas tornis, kas pēc restaurācijas pieejams apmeklētājiem.

Torņa vēsture saistīta ar t.s. Molotova—Ribentropa paktu, - 1939. gada 23. augustā nacistiskā Vācija un PSRS noslēdza savstarpējas neuzbrukšanas un Latvija tika iekļauta PSRS interešu sfērā. Lai nostiprinātu savu ietekmi Baltijā un Somijā, PSRS piespieda šajā teritorijā esošās valstis parakstīt savstarpējās palīdzības līgumus ar PSRS. Līguma ietvaros sāka būvēt PSRS militārās bāzes Latvijas teritorijā, to starpā – krasta aizsardzības baterijas Baltijas jūras piekrastē, arī Ventspilī. Baterijā, ko uzcēla līdz 1939.gada beigām, ietilpa četras lielgabalu pozīcijas, uguns koriģēšanas tornis, komandpunkts un trīs dažādu funkciju bunkuri.

Ar šī gada tūrisma sezonu, tornis būs atvērts katru dienu no plkst. 9 līdz 20.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60773611sec.