Ventspilī Dzirnavu laukumā skatāma fotogrāfiju izstāde «Slava Ukrainai! Varoņiem slava!»

No 8. jūnija līdz 19. jūnijam Dzirnavu laukumā ventspilnieki, pilsētas viesi un mediju pārstāvji ir aicināti apmeklēt fotogrāfiju izstādi “Slava Ukrainai! Varoņiem slava!”. Fotoattēlos skatāmi skaudri Ukrainā notiekošā kara dokumentētie skati. Izstāde tapusi, lai sabiedrībai atgādinātu par Krievijas Federācijas agresijas izpausmēm un pastrādātajiem kara noziegumiem Ukrainā.

Ventspils Dzirnavu laukumā tiks izvietoti 16 četru plakņu stendi ar lielformāta fotogrāfijām un informāciju par karu Ukrainā. Visas fotogrāfijas ir rūpīgi atlasītas un iegādātas no starptautiskām ziņu aģentūrām Eiropā. Izstādes “Slava Ukrainai! Varoņiem slava!” kurators ir pašmāju fotogrāfs Ilmārs Znotiņš.

”Mēs bijām pārliecināti, ka tā nekad vairs nenotiks. Taču kopš 24. februāra satricinošā rīta ir pagājuši vairāk nekā divi mēneši. Katra diena sākas ar jautājumu ”Vai Kijiva vēl turas?”. Turas. Un turēsies. Tomēr ostas pilsētas Mariupoles vairs nav. Iebrucēji to nopostīja līdz pat pamatiem, nolemjot iznīcībai, badam un regulārām apšaudēm vairākus simtus tūkstošus cilvēku. Jo pilsētas aizstāvji atteicās padoties. Patiešām – Ukraina nav gatava padoties iebrucējiem, kaut arī jau šobrīd zināmie zaudējumi ir milzīgi, un cilvēku piedzīvotās šausmas ir grūti aprakstāmas,” izstādes anotācijā norāda žurnāliste, tekstu autore Ingvilde Zālīte.

Izstāde iepriekš bija skatāma Rīgā, Uzvaras parkā pie padomju pieminekļa, tad tika pārvietota uz laukumu pie Rīgas Kongresu nama, pēcāk Liepājā un tagad būs skatāma arī Ventspilī.

Atbalsta Ventspils valstspilsētas pašvaldība un Ventspils ukraiņu kultūras biedrība "KOBZAR".


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.369807sec.