Ventspils: Digitālajos svētkos aicina iepazīt tehnoloģiju maģiju

2022.gada, sestdien, 6. augustā, Lielajā laukumā no plkst. 12:30 līdz 16:00 Ventspils pilsētas svētku ietvaros ventspilnieki un pilsētas viesi tiek ielūgti uz Digitālajiem svētkiem. Interesentiem būs iespēja piedalīties dažādās radošās darbnīcās un redzēt aizraujošus trikus!

Digitālie svētki šogad norisināsies jau piekto gadu pēc kārtas, un šī gada svētku sauklis ir “Atklāj tehnoloģiju maģiju”. Svētku tēma ir veltīta maģijai un burvestībām, parādot to, kādus brīnumus var panākt ar tehnoloģiju palīdzību. Svētki norisināsies Lielajā laukumā ar daudzveidīgām, interaktīvām un radošām aktivitātēm, zinātnes eksperimentu šoviem un iluzionistu trikiem, bet par lielisku garastāvokli un muzikālo pavadījumu visu svētku garumā gādās dīdžejs Makree.
Ikvienam būs iespēja vērot pārsteidzošus maģijas trikus un dažādas burvestības, kuru laikā tiks atklāti maģijas noslēpumi. Par aizraujošiem šoviem būs parūpējušies Ginesa pasaules rekordists iluzionists Edžus un iluzionists un burvju mākslinieks Juris Gavrilovs.

Tāpat interesentiem būs iespēja izpausties radoši un piedalīties daudzveidīgās digitālo tehnoloģiju darbnīcās, kuras piedāvās Ventspils Digitālais centrs, Ventspils Augstskola, Daugavpils inovāciju centrs, Dizaina un reklāmdrukas darbnīca RADE. Savukārt Ventspils Jauniešu māja būs parūpējusies par izaicinājumiem pilnu izlaušanās spēli, bet Brain Games piedāvās asināt prātu, spēlējot lielformāta galda spēles. Svētkos neizpaliks arī bez asām izjūtām un sacensību gara – ātruma cienītāji varēs sacensties gan radiovadāmo auto trasē, gan arī ar radiovadāmām motorlaivām īpašā ūdens baseinā.

Tāpat ikvienam būs iespēja kopā ar Animācijas brigādes filmu studiju izzināt animācijas filmas tapšanas procesu no lelles un rekvizītu izgatavošanas, iekustināšanas un iedzīvināšanas līdz vērošanai uz ekrāna. Īpaša gaisotne sagaidāma Ventspils Mūzikas bibliotēkas digitālajā skaņu mežā, kurā būs iespēja radīt un klausīties dažādas skaņas.

Tā kā svētku tēma šogad veltīta tehnoloģijām, svētku viesiem būs iespēja izbaudīt virtuālās realitātes tehnoloģiju piedāvātas iespējas, izbraucot ar virtuālās realitātes karuseļiem un spēlējot virtuālās sporta spēles. Savukārt īpašajā Digitālo svētku foto stūrī ikvienam būs iespēja iemūžināt sevi kustīgā foto attēlā gan ar vēju matos, gan digitālā ilūzijā.
Digitālie svētki šogad būs īpaši svinīgā noskaņā par godu šīs vasaras lielākajam notikumam - jaunā Ventspils zinātnes centra VIZIUM dzimšanas dienai. Turpinot svinēt VIZIUM atklāšanu, arī Digitālajos svētkos viesi aicināti iemūžināt svētkus sociālajos tīklos un izmantot tēmturi #atklājVIZIUM!

Fotoattēli un video publicitātes nolūkam var tikt izvietoti Ventspils valstspilsētas pašvaldības portālā www.ventspils.lv un Ventspils Digitālā centra mājas lapā www.digitalaiscentrs.lv, kā arī pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook.com, Twitter.com, Draugiem.lv un Instagram.com.

Pasākumu finansiāli atbalsta Ventspils valstspilsētas pašvaldība, kā arī aktivitāte tiek īstenota Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014. - 2021. gada perioda programmas “Pētniecība un izglītība” aktivitātes “Inovācijas centri” projekta “Inovācijas centra izveidošana Ventspilī” ietvaros. Kopējais projekta apjoms ir EUR 2 011 676 ar programmas finansējumu 90% jeb EUR 1 810 508 (no tā 85% Norvēģijas finanšu instrumenta līdzfinansējums un 15% valsts budžeta līdzfinansējums) un pašvaldības līdzfinansējumu 10% jeb EUR 201 168.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54869795sec.