Idejas klases ekskursijai Ventspilī

 Šajā rudenī aicinām skolēnus no visas Latvijas doties neaizmirstamā piedzīvojumā uz Ventspili! Izzinošas un atraktīvas ekskursijas piedāvā Zinātnes centrs “VIZIUM”, Ventspils Digitālais centrs un mūsdienīgās mācību vides prototips “Nākotnes klase”. Sajust vēstures elpu un iepazīt senus priekšmetus varēs Ventspils muzeja struktūrvienībās. Savukārt, aktīvas atputas cienītājus sagaidīs Piedzīvojumu parka “Kaķa taka” vai aizraujoša izklaide Ūdens piedzīvojumu parkā. Pēc jautram izklaidēm un garam pastaigām ir lieliska iespēja atgūt spēkus Ventspils Piejūras kempingā.

Atmodini sevī zinātkāri!

Atmodināt savu zinātkāri un doties tehnoloģiju un zinātnes piedzīvojumā skolēnus aicina Zinātnes centrs “VIZIUM”, kurā ikvienu apmeklētāju sagaida plaša ekspozīcija ar vairāk nekā 80 izglītojošiem eksponātiem, kas interaktīvā un izklaidējošā veidā māca par dabaszinātnēm un tehnoloģijām. Turpat būs iespēja piedzīvot un izjust visdažādākās emocijas, padarot klases ekskursiju par piedzīvojumu, kas paliks atmiņā ilgu laiku! Dodoties ekskursijā uz VIZIUM, klasei pienākas 10% atlaide ekspozīcijas zāles apmeklējumam, savukārt skolotājam ieeja zālē ir bez maksas! Par pieteikšanas iespējam un cenām uzzini ŠEIT.

Dodies digitālā piedzīvojumā!

Ventspils Digitālais centrs aicina uz Minecraft, STEM, robotikas, digitālās mākslas un citām tehnoloģiju darbnīcām, kurās būs iespēja radoši izpausties un ar tehnoloģiju palīdzību pašiem radīt dažādas interesantas lietas! Darbnīcas norisinās jaunajā zinātnes centrā VIZIUM! Nodarbību tēmas un saturu iespējams pielāgot attiecīgi skolēnu vecumam. Ar pilnu informāciju par Ventspils Digitālā centra tehnoloģiju darbnīcām, laikiem un cenrādi var iepazīties ŠEIT.

Iepazīsti vēsturi!

Senākajā muzeja ēkā – Livonijas ordeņa pilī, "Ventspils muzeja mūzikas instrumentu CV" izglītības programmas ietvaros, pamatskolas un vidusskolas skolēniem piedāvāiepazīties ar neparastiem vēsturiskajiem mūzikas instrumentiem, kas saistīti ar pils, pilsētas un apkārtnes muižu vēsturi. Savukārt, nodarbība "Svārki, brunči, lindraki" varēs uzzināt par šī aizraujošā apģērba vēsturi, to izcelsmi, lietošanu un pilnveidi cauri gadsimtiem.

Ventspils ostas noslēpumus sākumskolas, pamatskolas skolēniem atklās "Portus Vinda" nodarbībā, kurā mēģināsim atpazīt dažādu laiku kuģus - burukuģus, tvaikoņus, arī mūsdienu lainerus. Par pieteikšanas iespējam un cenām uzzini ŠEIT.

Piejūras brīvdabas muzejs ir tā vieta, kur bērni aicināti iepazīt un iedzīvināt latviskās tradīcijas. Šogad muzejs aicina uz rudens pirmajiem nozīmīgākajiem gadskārtu svētkiem – Miķeļiem. Spēlējot spēles, minot mīklas, mācoties tautasdziesmas un ticējumus, bērni iepazīst latviskās Miķeļdienas tradīcijas. Par pieteikšanas iespējam un cenām uzzini ŠEIT.

Uzzināt, ar ko nodarbojas galdnieks, kalējs, audējs, kurpnieks u.c. amatnieki iespējams Amatu mājas interaktīvā nodarbībā “Amats – dzīves zelta pamats”. Turklāt ir lieliska iespējā apmeklēt Amatu mājas jauno ekspozīciju “Amatnieku šķūnis”. Ja muzejs iepriekš nav apmeklēts, nodarbība “Mans pirmais muzeja apmeklējums” paredzēta kā ievads muzeju pasaulē, kas ietver: senās klases iepazīšanu un amatnieku darbnīcu apskati. Par pieteikšanas iespējam un cenām uzzini ŠEIT.

H.Dorbes memoriālais muzeja “Senču putekļi” nodarbībā “Koki – rakstnieka zaļais dārzs” piedāvā doties pastaigā pa rakstnieka dārzu un iepazīt tā daiļradi. Savukārt, nodarbība “Dzeja Izai” attēlo dzejas bērniem tapšanas aizkulises, runājot par rakstnieka Herberta Dorbes bērnu dzejoļiem, kas tapuši 20.gs. 20-tos gados un veltīti vecākajai meitai Izoldei, ģimenē sauktai par Izu. Skolēni noklausās H.Dorbes bērnu dzejoļus no grāmatas “Apaļš kā pūpols”(1994) un sadaloties grupās, meklē dzejoļos atskaņas. Par pieteikšanas iespējam un cenām uzzini ŠEIT.

Baudi piedzīvojumus kopā!

Šajā rudens sezonā skolēni ir aicināti apmeklēt arī Ventspils Piedzīvojuma parka “Kaķa taku” ar piecām dažādām trasēm un izjust cīņas sparu un azartu peintbola un lāzertaga spēlē.

Izbaudīt ūdens priekus un lielisku atpūtu dažādās ūdens atrakcijāspiedāvā Ūdens piedzīvojumu parks. Tā atrakciju zonā izklaidi sniedz mākslīgo viļņubaseins, slīdrenes un kalnu upe, SPA vannas, siltais baseins, kā arī bērnu baseins. SPA zonā ir pieejamas saunas, turku pirts un sāls istaba, masāžas dušas un aukstā ūdens toveris. Par pieteikšanas iespējam un cenām uzzini ŠEIT.

Mācies digitāli Nākotnes klasē!

“Nākotnes klase” - piedāvā iepazīt digitalizētās izglītības iespējas gan skolēniem, gan skolotājiem. Iemācīsim līdzšinējo skolas vielu apgūt, izmantojot digitālās spēles, interaktīvās lietotnes un praktiskos darbus. Programmas saturu sagatavosim pēc jūsu klases pieprasījuma un vajadzībām: fizika, ķīmija, matemātika, inženierzinātnes, dizains un tehnoloģijas u.c. mācību priekšmetu apguve.

“Nākotnes klases” reklāmdrukās - izzini apdrukas veidus un apskati, ko iespējams izgatavot ar dažādajām dizaina darbnīcas RADE iekārtām. Izveido dizainu. Iepazīsti Nākotnes klasi un, izmantojot tajā esošās tehnoloģijas, izveido savu individuālo digitālo dizainu. Apdrukā produktu. Izmantojot sublimācijas metodi, uzdrukā tikko izveidoto dizainu uz kāda produkta! Par pieteikšanas iespējam un cenām uzzini ŠEIT.

Izej pastaigā!

Dienvidu mola promenādē ir iemīļota pastaigu vieta visa gada garumā, kur vērot saulrietus un stiprās vēja brāzmas. Pa ceļam uz bāku apskatāma 4 m augstā skulptūra “Govs Matrozis”, zvejas kuģi “Azova” un “Grots”, kā arī milzu “Krēsls”. Savukārt no 12 m augstā skatu torņa var vērot kuģu ienākšanu ostā.

Viena no retajām krasta aizsardzības būvēm, kas saglabājusies Latvijā un Baltijā - Ventspils 46. krasta baterijas uguns koriģēšanas tornis. Torņa apmeklētājiem ir iespēja izzināt tā vēsturi un izbaudīt brīnišķīgu skatu uz apkārtnes mežiem un Baltijas jūru no tā skatu platformas.

Savukārt, Jūrmalas parks pārsteigs ar Baltijā lielāko enkuru kolekciju un piedāvās kāpelēt un ložņāt pa koka laipām un citiem šķēršļiem parka “Džungļu takā”.

Ostas ielas promenādes jaunajā pagarinājuma posmā paveras brīnišķīgs skats uz Ventu, jūras vārtiem, senajām ostas darbnīcām, iespaidīgo boju kolekciju, eksponēto loču kuģi “Rota” un jaunu vides objektu ar vēstures liecību - 22 m jūras dzelmē atrastajai dzenskrūvei “Cilvēciskais spēks”.

Staldzenes stāvkrasts - izceļas ar savu neskartās dabas unikalitāti, ko iespējams apskatīt no jaunizbūvētas skatu platformas vai izmantojot apgaismoto koka celiņu laipu ar lēzenu pieeju pie jūras. Savukārt, Būšnieku ezera dabas taka ir īpaši iecienīta aktīva dzīvesveida cienītāju vidū. Turpat, mierpilnu atpūtu ar skatu uz ezera panorāmu var baudīt no skatu platformas, kas pa gājēju laipu iestiepjas ezerā.

Nakšņo Ventspilī!

Atvilkt elpu pēc garam pastaigām piedāvā Ventspils Piejūras kempings, kas sagatavojis īpašu piedāvājumu skolēnu grupām, kas dodas ekskursijā uz Ventspili. Līdz 30. septembrim, nakšņojot Ventspils Piejūras kempingā, skolēnu grupām tiek piemērota 15% atlaide no kempinga mājiņu pamatcenas. Par pieteikšanas iespējam un cenām uzzini ŠEIT.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.89738393sec.