Praktiski padomi ciemojoties Ventspilī ar suni

Jau labu laiku ceļotāju vidū palielinājusies tendence atpūtas braucienos doties ar saviem mājdzīvniekiem. Četrkājainie draugi kļuvuši par neatņemamu sastāvdaļu gan mūsu ikdienai, gan brīvdienu pavadīšanai. Atbildot uz vienu no biežāk uzdotajiem Ventspils viesu jautājumiem “Kur doties Ventspilī ar suni?”, - Ventspils Tūrisma informācijas centrs ir sagatavojis suņiem draudzīgu vietu apkopojumu – kurā ir iespējams iepazīties ar kartē atzīmējām suņiem draudzīgam tūristu mītnēm, ēdināšanas uzņēmumiem, speciāli piemērotam pastaigu vietām un apskates objektiem, kuri neiebilst par paklausīga mājdzīvnieka klātbūtni.
Suņiem draudzīgās atpūtas vietas Ventspilī kartē apskatīt iespējams ŠEIT.

SUŅIEM DRAUDZĪGAS TŪRISTU MĪTNES UN ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMI
Vairākas Ventspils tūrisma mītnes labprāt uzņem nakšņotājus kopā ar saviem mīluļiem, bezmaksas vai par atsevišķu samaksu, bet pirms došanās atpūtā, iesakām noteikti sazināties ar saimniekiem un pārliecināties, vai kopā ar savu konkrēto mājdzīvnieku varēsiet tajā nakšņot un kādas varētu būt papildus izmaksas. Liela daļa no Ventspils ēdināšanas uzņēmumiem labprāt uzņem saimniekus ar četrkājainajiem draugiem un sarūpē viņiem ūdeni.

PASTAIGAS
Viena no lieliskākajām speciāli paredzētajām pastaigu vietām, kur iespējams atpūsties kopā ar suni ir pilsētas Dienvid-Rietumu daļas labiekārtotā infrastruktūra – Saulrieta iela un 10. ieeja uz jūru. Koka celiņi uz jūru šķērso Eiropas nozīmes aizsargājamās teritorijas Pelēkās kāpas zonu. Laipas sākumā, līdzās informācijas stendiem uzstādīta arī speciālā suņu ekskrementu savākšanas atkritumu urna. Šo pludmali jau iecienījuši daudzi suņu saimnieki, pludmalē ik dienu atpūšas vairāki desmiti draudzīgo ķepaiņu.
Savukārt, pavisam netālu no pilsētas centra atrodas viens no skaistākajiem Ventspils parkiem – “Reņķa dārzs”, kas ir piemērots gan bērniem, gan sporta cienītajiem, gan pastaigām ar mājdzīvniekiem. Šeit regulāri norisinās starptautiskas suņu izstādes un suņu apmācības.

Ar suni droši var doties vienā no ventspilnieku un pilsētas viesu iemīļotajiem pastaigu vietām – Dienvidu mola promenādi, kur var vērot gan saulrietus, gan stiprās vēja brāzmas visa gada garumā. Pa ceļam uz bāku apskatāma 4 m augstā skulptūra “Govs Matrozis”, zvejas kuģi “Azova” un “Grots”, kā arī milzu “Krēsls”. Savukārt, no 12 m augstā skatu torņa var vērot kuģu ienākšanu ostā.

Ventspilī ir noteiktas vairākas vietas, kur var doties pastaigās ar suņiem arī bez pavadas speciāli izveidotajos suņu laukumos - Saules ielā 110A, Brīvības ielā 27A un Rindas ielā 33, - te suns varēs izskrieties drošā un nožogotā teritorijā un izpildīt saimnieka komandas, izmantojot suņu apmācībām paredzētas iekārtas. Turklāt, laukumos ir uzstādīti labiekārtojuma elementi – soliņi un atkritumu urnas. Kopumā pilsētā izvietotas 24 speciālas suņu ekskrementu savākšanas atkritumu urnas, kurās bez maksas ir pieejami ekskrementu savākšanas maisiņi.

SABIEDRISKO VIETU APMEKLĒŠANA
Bieži vien, dodoties atpūsties ārpus mājām, savu četrkājaino draugu paņemt līdzi nav iespējams - daudzās kafejnīcās, restorānos un citās atpūtas vietās dzīvnieki netiek ielaisti. Taču ne visur – Ventspilī ir vairākas vietas, kur suņi tiks laipni uzņemti ciemos. Jāsaka gan, ka privilēģijas ir tieši maza izmēra suņiem, kurus var viegli paņemt rokās, ar lieliem suņiem apmeklēt iestādes telpas var būt problemātiski.

Ventspils muzeja visas struktūrvienības – Livonijas ordeņa pils, Amatu māja, Piejūras brīvdabas muzejs un Herberta Dorbes memoriālais muzejs “Senču putekļi” ir laipni atvērtas paklausīgiem mājdzīvniekiem. “Paklausīgi mājdzīvnieki” - tie, kas prot uzvesties gan mājās, gan ciemos, un kuru klātbūtne neapdraud apmeklētājus un, par kuru uzvedību pilnu atbildību uzņemas saimnieki.

Ventspilī droši ar paklausīgiem suņiem var doties arī uz citām publiskajām vietām – Zinātnes centra “VIZIUM” skatu platformu, “Piedzīvojumu parku”, “Rakstnieku un tulkotāju māju”, Olimpiskā centra “Ventspils” stadionu, “Ventspils Digitālo centru”, apmeklējot teātra nama “Jūras vārti” izstādes. Maza izmēra sunīšus, kurus saimnieks var paņemt rokās uzņem Galvenā un Pārventas bibliotēka, Ventspils Jaunrades nama planetārijs un observatorija, kā arī “Ventspils Starptautiskais radio astronomijas centrs”.

SUŅU VIESNĪCA
Ja suņu saimniekiem rodas grūtības savu mīluli atstāt mājās, dodoties ilgākā ceļojumā, vai komandējumā, Ventspilī par to ir padomāts! Arī pilsētas viesi var droši izmantot šo pakalpojumu, ja vēlas apmeklēt kādu objektu, kurā ar suni ierasties nav iespējams. Robežu ielā 98 ir suņu viesnīca, ko vada profesionāla kinoloģe Sarmīte Šlisere. Suņiem tiek piedāvāti ērti un patīkami uzturēšanās apstākļi - pastaigas plašā pagalmā vai pa mežu, maltīte un svaigs dzeramais ūdens, dzīvošana komfortablos mājas apstākļos bez būriem un nepieciešamības gadījumā tiek sniegtas rūpes arī par mājdzīvnieka veselību.

TAGO UN DALIES SOCTĪKLOS
Suņu saimnieki tiek aicināti sociālajos tīklos dalīties ar foto pie ziedu skulptūrām, strūklakām, gotiņām, kafejnīcās, naktsmītnēs un citos pazīstamos objektos Ventspilī, atzīmējot mirkļbirkas #VisitVentspils un #VentspilsĶepas


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80289698sec.