Lāčplēša diena Ventspilī

11. novembrī Ventspilī ar svinīgiem pasākumiem tiks atzīmēta Lāčplēša diena. Aicinām ikvienu piedalīties pasākumos, kopīgi pieminot un godinot Latvijas brīvības cīņās kritušos varoņus.

Plkst. 17.30 Ventspils Esplanādē (laukumā pie Ventspils domes) ikviens aicināts nolikt ziedus pie Lāčplēša kara ordeņa kavalieru piemiņas stēlas, kā arī būt klāt svinīgajā ceremonijā, kurā jaunie zemessargi tiks uzņemti un ieskaitīti Zemessardzes 46. kājnieku bataljona rindās.

Plkst. 18.00 sāksies tradicionālais Lāčplēša dienas lāpu gājiens, kurš noslēgsies Meža kapos. Ikvienam ventspilniekam un pilsētas viesim ir iespēja tajā piedalīties, tā simboliski pasakoties valsts brīvības cīnītājiem un vairojot kopības sajūtu.

Lāpu gājiena maršruts: Ventspils Esplanāde (pie Ventspils domes) – Jūras iela – Saules iela – Aizsaules iela – Meža kapi.

Pēc gājiena plkst. 18.30 Meža kapos pie Baltā krusta notiks kopīgs piemiņas brīdis ar metāla pūšamo instrumentu ansambļa “Ventspils Brass” piedalīšanos.

Arī šogad plkst. 19.00 Reņķa dārzā folkloras kopa “Laipa” ielūdz uz kopīgu ugunszīmes “Dzīvības zīme” veidošanu karavīru piemiņai. Mierīgā gaisotnē tiks iedegtas svecītes un no tām izveidota ugunszīme, klusā pateicībā pieminot vīrus, kuri krita par mūsu dzimtās zemes brīvību.

1919. gada 11. novembrī Rīgā izšķīrās 1918. gada 18. novembrī dibinātās Latvijas Republikas liktenis. Neatkarīgās Latvijas valsts armija uzvarēja Rietumu brīvprātīgo armiju, jeb tā saukto Bermonta karaspēku. Pēc šīs kaujas kļuva skaidrs, ka Latvija ir nosargājusi savu neatkarību. Par godu Latvijas brīvības cīnītājiem šo dienu atzīmējam kā Lāčplēša dienu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51472807sec.