Šogad Ventspils skriešanas svētkos vismaz 9 dalībnieki būs riteņkrēslos

Kā katru gadu arī šogad Ventspils skriešanas svētki 15.jūnijā sāksies ar sadraudzības skrējienu pulksten 11.00, kad tiks veidota cilvēku aleja, lai ar aplausiem un ovācijām pavadītu sadraudzības skrējienu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, bet ir sportisti ar kustību traucējumiem, kuri uz starta stāsies kopā ar visiem sportistiem un veiks tās pašas distances ratiņkrēslos. Šogad uz Ventspils Piedzīvojuma Parka Pusmaratonu ir pieteikušies 9 sportisti ar kustību traucējumiem, kuri startēs gan 5,3km, 10.55km un pusmaratona distancēs. 6 sportisti ar kustības traucējumiem startēs ar pavadoņiem, bet 3 sportisti patstāvīgi veiks pusmaratona distanci. Uz Ventspils Piedzīvojuma Parka pusmaratonu sportisti sabrauks no dažādām Latvijas vietām: Liepājas, Rīgas un Daugavpils.

Ar mērķi iedvesmot cilvēkus ar invaliditāti un, lai parādītu, ka arī cilvēkiem ar invaliditāti ir iespēja būt aktīviem katru dienu, viņi ir apņēmības pilni pieveikt pat 21,097 km distanci.

Juris Kalniņš ir viens no dalībniekiem, kurš 21,097km veiks ratiņkrēslā jau devīto reizi, pirms gada Ventspilī tika veikts pirmais pusmaratons. "Man patīk Ventspils pusmaratona trase. Bija patīkama atmosfēra, vietējo atbalsts un viegli ripoja. Šogad piedalīšos atkal!"

Arī ikdienā Juris ir aktīvs un labprāt dodas garākos braucienos pa iecienītajiem ielu veloceliņa maršrutiem un papildus apmeklē trenažieru zāli. Juris atklāj, ka nedomā apstāties pie pusmaratona distances veikšanas: "Domāju, ka nākamos gados varētu mēģināt pilno maratonu."

Pusmaratona distances tiek veiktas ar parastajiem ratiņkrēsliem, ar kuriem pārvietojas ikdienā un Juris cer, ka sadarbībā ar Ventspils Maratona kluba palīdzību un atbalstu nākotnē tiks iegādāti speciāli aprīkoti sporta rati, ar kuriem varētu piedalīties un startēt ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās.

Gaidām ikvienu dalībnieku!

Reģistrācija un informācija www.pusmaratons.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Ventspils Olimpiskais centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.87065911sec.