Ar Ventspils pilsētu iepazīstinās interesentus Maskavas tūrisma izstādē «ITM 201»

No 2016. gada 19. - 22.martam Ventspils Tūrisma informācijas centrs piedalīsies starptautiskajā tūrisma izstādē "ITM 2016" Maskavā, Krievijā.

Ventspilnieki Maskavā strādās Baltijas stendā, kas tiek organizēts sadarbībā ar Krievijas Tūrindustrijas savienības Baltijas nodaļu. Latviju izstādē pārstāvēs vairāku profesionālo asociāciju pārstāvji: Viesnīcu un restorānu asociācija, Latvijas kūrortpilsētu  asociācija, kas ir arī Latvijas veselības tūrisma klastera biedrs, kā arī reģionu pārstāvji no Liepājas, Daugavpils u.c.

Neraugoties uz ne visai labvēlīgo sociāli ekonomisko situāciju Krievijā, Krievijas tūristu plūsma uz Ventspili ir nedaudz pieaugusi, par ko liecina arī 2015.gada rezultāti. Ventspils naktsmītnēs nakšņotāju skaits no Krievijas palielinājies  par 5%.

Ventspils TIC arī līdz šim veicis dažādas aktivitātes, lai veicinātu Ventspils atpazīstamību Krievijas ceļotāju vidū. Kopā ar Kurzemes Tūrisma asociāciju  un Krievijas Tūrindustrijas savienības Baltijas nodaļu organizētas vairākas tūrisma operatoru un žurnālistu vizītes.  Plašākais pasākums notika 2014.gada septembrī, kad  Ventspilī norisinājās Starptautiskais Tūrisma forums, ko apmeklēja tūrisma operatori, aģenti un žurnālisti no 12 Krievijas reģioniem.  Tālāko ceļu ap 5000 km bija mērojuši kolēģi no Tomskas.

Ventspils ir iekļauta arī Krievijas ceļotāju vidū populārajā bezmaksas elektroniskajā tūrisma ceļvedī TopTripTip.

Lai nodrošinātu ceļotājiem informāciju dzimtajā valodā, Ventspils TIC jau daudzus gadus izdod tūrisma brošūru un kartes  krievu valodā, arī Ventspils virtuālā vēstniecība www.visitventspils.com pieejama krievu valodā.

Bez daudzajiem tūrisma objektiem Ventspils pilsēta sadarbībā ar Ventspils Nacionālo Kultūras biedrību asociāciju un Ventspils Krievu kultūras biedrību jau desmit gadus piedāvā pašu Krievu kultūras dienu programmu. Piejūras Brīvdabas muzejā tiek svinēti gadskārtu svētki "Svjatki" un  "Masļennica". Ventspils ir arī Starptautiskā bardu saieta „Tatjanas diena" mājvieta.

Tagad Ventspils pilsētas dome nolēmusi sniegt finansiālu atbalstu vietējās nozīmes arhitektūras pieminekļa – Ventspils Sv.Nikolaja pareizticīgo baznīcas saglabāšanai. 1901.gadā celtajai Ventspils Sv.Nikolaja pareizticīgo baznīcai atjaunos fasādi, tādējādi bagātinot Ventspils apskates objektu klāstu.

Pērn izstādi "ITM" apmeklēja vairāk kā 78 000 cilvēku, tajā piedalījās 1430 kompāniju pārstāvji no 143 valstīm un Krievijas reģioniem. Informāciju par izstādi atspoguļoja vairāk kā 320 akreditētu žurnālistu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Latvija
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.17800093sec.