Ventspilī atklās velo un vasaras tūrisma sezonu

2016. gada 14.maijā, Piedzīvojumu parkā darbosies Ventu banka. Ventspils velo un vasaras tūrisma sezonas atklāšanas pasākuma laikā Tūrisma informācijas centra speciālisti stāstīs un rādīs Ventu bankas jaunākās iespējas – Ventu bankas mobilo aplikāciju un foto ar papildināto realitāti.

Attēlus ar papildināto realitāti varēs uzņemt septiņos Ventspils tūrisma objektos – Piedzīvojumu parkā, Ventspils Planetārijā un observatorijā, Piejūras Brīvdabas muzejā, Livonijas ordeņa pilī, Amatu mājā, Ūdens Piedzīvojumu parkā un pie Mazbānīša. Pagaidām Ventspils ir vienīgā pilsēta Latvijā, kas šādu iespēju piedāvā.

Ventu bankas mobilo aplikāciju var lejuplādēt App Store un Google Play vietnēs, ievadot atslēgvārdus "ventu banka".

Atverot Ventu Bankas aplikācijas sadaļu "Papildinātā realitāte" un pavēršot savu mobilo ierīci pret šo plakātu, ekrānā parādīsies kāds slēpts tēls (3D modelis), kurš ir saistīts vai asociējas ar konkrēto tūrisma objektu. Lietotājam tiks piedāvāta iespēja nofotografēties kopā ar šo tēlu un uzņemto fotogrāfiju nosūtīt sev uz e-pastu. Attēlā automātiski tiek iestrādāts datums un vieta, kur attēls uzņemts, piemēram, "Livonijas ordeņa pils, 15.05.2015."

Ventspils virtuālās vēstniecības mājas lapā www.visitventspils.com šobrīd reģistrējušies vairāk kā 41 000 cilvēku visā pasaulē un veicot piedāvātos uzdevumus, nopelnījuši ap 32 miljoniem ventu.

Ventu pelnīšanai tiek piedāvātas 18 aktivitātes: spēles, bilžu galeriju veidošana, testi, tūrisma maršrutu sastādīšana, puzles, dalīšanās ar saturu sociālajos tīkos u.c. Ventspils virtuālā vēstniecība pieejama 8 valodās, kurās runā 175 valstu iedzīvotāji.

Aktīva norēķināšanas ar ventiem notiek vairāk kā 50 objektos. Kā atzīst aptaujātie ceļotāji, tad ventu pelnīšana ar spēļu palīdzību ir ne tikai interesanta laika pavadīšanas iespēja, bet arī palīdz ietaupīt ceļojuma izdevumus. Tā piemēram, tētis un mamma ar diviem bērniem, kur viens bērns ir vecumā līdz 6 gadiem un otrs skolēns,  2 h apmeklējot Ūdens piedzīvojumu parka atrakciju un SPA zonu un norēķinoties ar ventiem, var ietaupīt pat 11 EUR.  Parasti biļetes visiem kopā izmaksātu 29 EUR, norēķinoties ar ventiem, būs nepieciešami 18 EUR un 1100 venti.   

Populārākās ventu izmantošanas vietas ir Piedzīvojumu parks, Mazbānītis un Ūdens piedzīvojumu parks. 2015.gadā Piedzīvojumu parku apmeklējuši gandrīz 342 tūkst. cilvēku, Ūdens piedzīvojumu parku – ap 186 tūkst. un Piejūras brīvdabas muzeju – ap 101 tūkst. Populāra izklaide Ventspilī  ir vizināšanās ar Mazbānīti, ko 2015.gada sezonā darījuši vairāk kā 67 tūkst. apmeklētāju, kas ir par 21% vairāk kā 2014.gadā.

Ventspils muzeju, kas ietver Livonjas ordeņa pili, Amatu māju, Piejūras Brīvdabas muzeju, H.Dorbes muzeju 2015.gadā apmeklējuši vairāk kā 150 tūkst. Cilvēku, kas ir par 10% vairāk nekā 2014.gadā.

Pasākumā bez maksas varēs saņemt arī Ventspils tūrisma avīzes pavasara numuru, kas iznācis latviešu, krievu, igauņu, lietuviešu un angļu valodā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.704597sec.