Cēsīs sarūpēts bagātīgs nedēļas nogales kultūras piedāvājums

Cēsīs laipni gaidīts ir ikviens ceļotājs un tūrists. Pēc ziemas mēnešiem un valstī noteikto ierobežojumu mīkstināšanas pilsēta pamazām mostas vasaras rosībai un gaida ciemos viesus no citām Latvijas pilsētām un mūsu tuvākajiem pārrobežu kaimiņiem – Lietuvas un Igaunijas.

Cēsu vecpilsētas šaurās ieliņas izraibina kafejnīcu āra terases, darboties ir sākušas pilsētas strūklakas un pilsētas parku dīķos ir atgriezušies gulbji. Cēsu kafejnīcas, restorāni, veikaliņi, naktsmītnes, tūrisma apskates objekti un citi tūrisma pakalpojumu sniedzēji pamazām atsāk darbu, lai atpūtu Cēsīs un apkārtnē padarītu patīkamu un izdevušos.    

Atklās Cēsu Vēstures un mākslas muzeja 95 gadu jubilejas izstādi    

No 30. maija durvis vērs Cēsu Vēstures un mākslas muzeja 95 gadu jubilejas  izstāde "Laika liecinieki". Viena no iezīmēm, kas raksturo Cēsu muzeja teju gadsimtu ilgo darbību, ir ciešā saikne ar pilsētas iedzīvotājiem, tāpēc veidot muzeja 95 gadu jubilejas izstādi šoreiz aicināti cēsnieki. Sekojot muzeja aicinājumam, cēsnieki izvēlējās tēmas un atsevišķus priekšmetus, kuri viņuprāt raksturo Cēsu pilsētas vēsturi un muzeju. Izstāde aicina iepazīt Cēsu pilsētas un novada vēsturi sākot no vissenākajiem laikiem līdz mūsu dienām. Visi stāsti ir cēsnieku izvēlēti un atspoguļo to, cik tematiski bagāts un plašs ir Cēsu muzeja krājums. Te atradīsiet stāstus par Jāņa Poruka vijoli, unikālām 18.gs. zemnieku rokrakstu grāmatām, Cēsu pirmo fotogrāfu Kārli Andersonu, leģendāro grāmatizdevēju Jāni Ozolu, par brīvības cīnītāju, skautu, arhitektu un Latvijas karoga vēstures pētnieku Kārli Dzirkali un citiem.    

Izstāde "Laika liecinieki" skatāma Cēsu muzeja, Jaunās pils Bēniņu izstāžu zālē, Pils laukumā 9. Tā atvērta no 2020.gada 30.maija un apmeklētājiem būs pieejama līdz 31.decembrim. Darba laiki un papildus informācija – www.cesupils.lv.

Cēsu pilsmuižas klētī varēs vērot unikālu latviešu vecmeistaru mākslas darbu multimediju izstādi    

No 29.maija Cēsu pilsmuižas klētī (Pils laukumā 5) varēs skatīt unikālu multimediju projektu. Šoreiz izstādē "Simbolisms Cēsu pilsmuižas klētī" "atdzīvosies" izcilo latviešu vecmeistaru gleznas un stāstīs par latviešu tautas simbolistiem mākslā, mūzikā un dzejā. Cēsu klētī baudīt varēs vairāk kā četrdesmit Latvijas Nacionālā mākslas muzeja simbolistu un privātkolekciju darbus, kurus radījuši Vilhelms Purvītis, Janis Rozentāls, Pēteris Kalve, Rūdolfs Pērle un citi izcili latviešu glezotāji.   

Īpaši izstādes veidošanai pianists Andrejs Osokins ir ieskaņojis Emīla Dārziņa, Jāņa Mediņa un Jāzepa Vītola klavieru, kamermūzikas un kormūzikas melodijas. Bet video mākslinieks Māris Kalve radījis multimediju vizuālos risinājumus, un Latvijā zināmi aktieri Sandra Kļaviņa, Voldemārs Šoriņš un Jēkabs Reinis ieskaņojuši latviešu dzejnieku dzeju, lai izveidotu vidi, kurā mūzikas, dzejas un animācijas sintēzē uz 7 video ekrāniem varētu baudīt mākslinieku darbus 2D un 3D izpildījumā. Izstādes mērķis ir aizvest apmeklētāju aptuveni 100 gadu tālā pagātnē tā laika salona atmosfērā, kad latviešu mākslinieki un dzejnieki radīja šos mākslas darbus. Kā sola izstādes veidotāji, tā būs vēl nepieredzēta mākslas darbu baudīšanas pieredze. Izstādi varēs aplūkot līdz 20.septembrim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.24306011sec.