Cēsu pusē aicina izbaudīt izzinošus un mākslinieciskus pasākumus

Nedēļas nogalē Cēsīs un apkārtnes novados norisināsies vairāki izzinoši, muzikāli un radoši pasākumi.

Uz diskusiju par aktuālām tēmām aicina sarunu festivāls "Lampa", tradicionālās prasmes rosinās apgūt akcijas "Satiec savu meistaru 2020" dalībnieki, vasaras izskaņas koncertā muzicēs Miks un Paula Dukuri, Kārlis Kazāks un Ēriks Upenieks, bet koncertzālē "Cēsis" gaidāmi festivāla "Pētera Vaska mūzikas aprīlis" pasākumi.   

Cēsīs notiek sarunu festivāls LAMPA, kurš vienmēr atradīs veidu, kā sarunām par svarīgāko neapdzist. Arī šogad festivāls notiek bez maksas no 2020. gada 2. līdz 5. septembrim digitāli un klātienē. Apmeklētājus gaida vairākas LAMPAS studijas, tostarp arī koncertzālē "Cēsis", kur pasākumu programmā ir dažādas diskusijas, sarunas un tematiskās darbnīcas. Ar detalizētu pasākumu programmus var iepazīties festivāla mājaslapā https://festivalslampa.lv/lv   

Vasaras izskaņā, 4. septembrī plkst. 19.00, uz Raiskuma ezera, kempinga "Apaļkalns" teritorijā koncertēs Miks Dukurs, Kārlis Kazāks, Paula Dukure un Ēriks Upenieks. Pasākuma apmeklētājus sagaida pārsteidzoša un krāšņa programma – Mika Dukura mūsdienīgais skanējums un spēcīgais vokāls, Kārļa Kazāka izjusti latviskais dziedājums, Paulas Dukures muzikāla atkal tikšanās ar Latvijas klausītājiem, kā arī Ērika Upenieka virtuozā ģitāras spēle. Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasē internetā.   

Satiec savu meistaru Cēsīs un apkārtnes novados. No 4. līdz 6. septembrim Latvijas Nacionālais kultūras centrs aicina apgūt praktiskas zināšanas vērienīgākajā tradicionālo prasmju apgūšanas pasākumā "Satiec savu meistaru 2020". Šogad savā pieredzē dalīsies un rosinās darboties 195 dažādu amatu meistari  vairāk nekā 100 vietās visā Latvijā, tostarp arī Cēsu un apkārtnes novados.   

Pasākuma piedāvātās iespējas ir plašas. Sākot no rokdarbiem, lekcijām un radošajām darbnīcām līdz pirts rituāliem.  Cēsu un apkārtnes novadus pārstāvēs vairāki dalībnieki – Vaives Tautas nams ar čaklajām amatu mājas meistarēm, veikaliņš "Saadi" ar adīšanas meistarklasi, Āraišu Ezerpils arheoloģiskais parks, kurā notiks stāstnieku meistarklase, amatu meistares no Amatas novada - Dace Marauska (vilnas vēpršana) un Agrita Krieviņa – Sila (pastalu darināšana), kā arī Raunas audēju kopa un Līgatnes Amatu māja. Informācija par dalību meistarklasēs, norises laiku un ieejas maksu - www.satiecsavumeistaru.lv. 

Par gaidītu pavasara tradīciju ir kļuvis koncertzāles "Cēsis" rīkotais festivāls "Pētera Vaska mūzikas aprīlis". Šī gada pasākumi tika pārcelti un notiks šajā nedēļas nogalē. 6. septembrī. Koncertzāles "Cēsis" apmeklētājus priecēs mākslas filmas "Pravietojums" kino seanss, Ārija Skrides gleznu izstādes atklašana un saruna ar komponistu Pēteri Vasku, kā arī Baibas Skrides, Vestarda Šimkus un orķestra "Sinfonietta Rīga" koncerts. Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs.  

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57839298sec.