Domju priekšsēdētāji parakstīs Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 sadarbības manifestu

Otrdien, 27.aprīlī, plkst.14.00 Cēsu pils dārzā notiks svinīga manifesta parakstīšana, kurā jaunveidojamā Cēsu novada domju priekšsēdētāji apliecinās atbalstu un sadarbību Eiropas kultūras galvaspilsētas (EKG) 2027.gada pieteikuma gatavošanā, procesa nodrošināšanā un kopīgu notikumu rīkošanā jaunveidojamā Cēsu novada robežās - Amatā, Cēsīs, Jaunpiebalgā, Līgatnē, Pārgaujā, Priekuļos un Vecpiebalgā.

Kopš 2008.gada, kad Cēsis pirmoreiz virzīja savu kandidatūru Eiropas kultūras galvaspilsētas statusa iegūšanai, visu jaunveidojamā novada pašvaldību kultūras dzīve kļuvusi ievērojami bagātāka un intensīvāka. Cēsu kultūras infrastruktūru papildinājusi koncertzāle “Cēsis”, kas jau piecus gadus piedāvā baudīt pasaules līmeņa koncertus, teātra izrādes un kino programmu, pulcējot tūkstošiem apmeklētāju ne tikai no Latvijas, bet arī kaimiņvalstīm. Audzis Cēsu Mākslas festivāls, starptautisku atzinību izpelnījies festivāls “Čello Cēsis”, kam vienīgajam Latvijā piešķirts Festivālu asociācijas veidotais Eiropas ievērojamāko festivālu kvalitātes zīmols “EFFE Label”, sarunu festivāls LAMPA pulcē ap 20 000 dalībnieku un ik gadu atgādina par demokrātijas nozīmi. Apjomīgi līdzekļi ieguldīti arī kultūras mantojuma saglabāšanā, konservējot un restaurējot Cēsu pils kompleksu un Cēsu Sv.Jāņa baznīcu.

Būtiski audzis arī apkārtējo novadu kultūrvietu piedāvājums, vietējā mēroga un starptautiskā atpazīstamība un nozīmība, kā arī augusi spēja rīkot augsta līmeņa notikumus.

“Viens nekad nav cīnītājs! Esam pārliecināti, ka tikai sekmīgs un savstarpēji atbalstošs komandas darbs ļaus mums uzspīdēt Eiropas kultūras zvaigznājā 2027.gadā. Šāda mēroga procesā, kā EKG, mums svarīgi būt vienotiem un skatīties vienā virzienā! Priekšplānā izvirzīsim mūsu iedzīvotāju un dabas labbūtību – tātad domāšanu par mums visiem kā vienotu kultūrtelpu, izceļot dažādību, bet neļaujot tai mūs šķelt,” uzsver Cēsu novada pašvaldības administrācijas vadītājs un Cēsu EKG2027 darba grupas vadītājs Atis Egliņš-Eglītis.

Jau minēts, ka Cēsu novada pašvaldība izvirzījusi savu kandidatūru uz Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027.gada titulu. Eiropas kultūras galvaspilsētas nosaukums 2027.gadā tiks piešķirts vienai Latvijas un vienai Portugāles pilsētai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.06096888sec.