Cēsis aicina svinēt Latvijas Uzvaras dienu izzinošos pasākumos

Godinot Latvijas brīvības cīnītāju varonību un Latvijas Uzvaras dienu, Cēsu kauju 102.gadadienu, 22.jūnijā norisināsies vairāki izzinoši pasākumi. Visas dienas garumā aicinām nolikt ziedus pie Cēsu kauju piemiņas vietām un piedalīties Roadgames spēlē.

Svētku diena sāksies ar tradicionālo ziedu nolikšanu pie Cēsu kauju piemiņas vietām un pieminekļiem. Dienas ievērojamākais notikums būs vēsturnieku diskusija, kas norisināsies plkst.16.00 Cēsu Pils parkā. Vēsturnieku diskusija šogad tiks veltīta tēmai par jaunatnes un mazākumtautību līdzdalību Cēsu kaujās. Diskusijai varēs sekot līdzi gan klātienē parkā, gan arī tiešraidē portālos tvnet.lv un apollo.lv, Cēsu novada pašvaldības Facebook profilā un www.cesis.lv.

Cēsnieki un pilsētas viesi 22.-27.jūnijā varēs piedalīties interaktīvā Roadgames spēlē “Cēsu kaujas”, kas aizraujošā un mūsdienīgā veidā iepazīstinās dalībniekus ar vietām Cēsīs, kas saistītas ar vēsturiskajiem notikumiem.

Spēles nosacījumi:

•    Jāizveido komanda 1-4 dalībnieku sastāvā;

•    Lai sāktu spēli, vienam no komandas dalībniekiem nepieciešams lejupielādēt telefonā Roadgames mobilo lietotni (Google Play veikalā vai App Store). Telefonam jābūt ar GPS pieslēgumu, vēlams nodrošināties ar portatīvo lādētāju-akumulatoru (power bank);

•    Lietotnē jāievada īpašais spēles kods: cesukaujas, kas būs aktīvs no 22.jūnija. Bezmaksas pieejas kodu skaits ierobežots;

•    Spēli var sākt no jebkuras vietas spēles teritorijā;

•    Komanda, kas spēlē iegūs visvairāk punktus, saņems balvu – dāvanu karti Līgatnes "Pavāru mājas" apmeklējumam 50 EUR vērtībā. Starp visām pārējām dalībnieku komandām tiks izlozēta dāvanu karte 25 EUR vērtībā restorānā un viesnīcā “Kārļamuiža”.

Lai uzzinātu ko vairāk par Cēsu kauju notikumiem un pārbaudītu sevi dažādos atjautības, vērīguma un radošuma uzdevumos, Cēsu Vēstures un mākslas muzejs no 25. līdz 27.jūnijam piedāvā izaicinājumu – Izlaušanās spēli “Cēsu kauju leģendas”. Spēlē var piedalīties 2 – 4 cilvēki no vienas mājsaimniecības, kuru uzdevums ir vienas stundas laikā atrisināt uzdevumu un izkļūt no slēgtas telpas. Ja izdodas izlauzties pirms noteiktā laika beigām, spēle ir uzvarēta. Dalība spēlē tikai pēc iepriekšēja pieraksta, piesakoties pa tālruni 22014848. Dalības maksa komandai 30 EUR.

No 16.jūnija Cēsu Vēstures un mākslas muzejs savā Facebook kontā aicinās piedalīties ātras reakcijas, zināšanu un erudīcijas tiešsaistes spēlē “Cēsu kaujas”, kurā būs iespēja piedalīties no jebkuras vietas Latvijā un pasaulē!

Pirms 102 gadiem Latvijas valsts pastāvēšana tika izcīnīta Neatkarības kara laikā. Pagrieziena punkts kara gaitā notika tieši Ziemeļlatvijas frontes līnijā, kur latviešu un igauņu karaspēki 22.jūnijā pie Cēsīm uzveica Landesvēra armiju un devās tālāk uz Rīgu.

Cēsis dibinātas 1206.gadā, tā ir trešā vecākā pilsēta Latvijā un Latvijas karoga dzimtene.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ungurmuiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.0364809sec.