Koncertzālē «Cēsis» skatāma Ilzes Preisas personālizstāde «Mana telpa»

Sestdien, 24. jūlijā, Koncertzālē “Cēsis” tiks atklāta un līdz septembra vidum būs skatāma gleznotājas Ilzes Preisas izstāde “Mana telpa”. No jūlija koncertzālē atsākas koncertdzīve ar pasākumiem klātienē, un, kā ierasts, mākslas galerijā apmeklētājiem tiek piedāvāta iespēja baudīt arī vizuālo mākslu.

Koncertzāles “Cēsis” mākslas galerija šī gada vasaras sezonā saviem apmeklētājiem piedāvā mākslinieces Ilzes Preisas izstādi “Mana Telpa”. Tā rosina uz pasauli paskatīties citādi – iegremdēties sirreālu fantāzijas tēlu pasaulē, apjaust dabas mūžīgi mainīgo spēku, meklēt un atrast neparasto, kas vienmēr eksistē paralēli ikdienas rutīnai un pelēcībai.

Mākslinieci vienmēr ir fascinējusi teātra skatuve, noslēpums, kas atklājas priekškaram atveroties, iztēli rosinoši tēli un fantāzijas par to, kas var notikt vai nenotikt. Gleznojot savus darbus, viņa dažkārt jūtas kā režisors, kurš sākumā rada telpu, tad tai piešķir gaismu un visbeidzot - ļauj to apdzīvot saviem tēliem. Triptiha “Telpa” sarkanais priekškars ir simbols indivīda attiecībām ar sabiedrību - cik atvērti un patiesi katrs mēs esam savā dzīves teātrī?

“Mākslā man tuva ir simbolu valoda. Gleznās runāju ar to starpniecību. Stāstot par notikumiem, norisēm ap mums, darbos iegleznoju tēlus no mītiskās pasaules, piešķirot tiem jaunas nokrāsas. Simboli, kurus pielietoju darbos, var būt ietverti arī ģeometriskās formās un, sakārtoti noteiktā secībā, tie veido savu stāstu. Darbi tiek veidoti daudzos slāņos, kur katrai detaļai vai simbolam ir jēga. Būtiska nozīme ir skaistajam - dažreiz pat smeldzoši skaistajam. Tā ir apzināti izvēlēta mākslinieciska forma, kas piesaista un tālāk jau liek ieskatīties dziļāk. Māksla ir mans komunikācijas veids,” atklāj Ilze Preisa.

Ilzes Preisas mākslas izglītības ceļš sākās J. Rozentāla mākslas vidusskolā (1988-1994), vēlāk sekoja studijas Latvijas Mākslas akadēmijā (1994 - 2002), kā arī Berlīnes Mākslas akadēmijā (HDK), Vācijā (1998). Par bakalaura diplomdarbu – gleznu ciklu “Vēstules no vēršiem” iegūta Klāva Sīpoliņa (Kanāda) radošā stipendija (2000). Paralēli LMA Ilze studējusi arī maģistrantūras programmā Latvijas Kultūras akadēmijā (1999 - 2002). Māksliniecei ir bijušas 30 personālizstādes Latvijā un ārzemēs, kā arī viņa ir piedalījusies vairāk nekā 120 grupu izstādēs. Darbi atrodas Latvijas Nacionālā mākslas muzeja krājumā, Matti Miliuse un Luciano Benetton u.c. privātkolekcijās kolekcijās daudzviet pasaulē.

Izstāde apskatāma Koncertzāles “Cēsis” mākslas galerijā, Raunas ielā 12, darba dienās no plkst. 12.00 – 18.00, ievērojot spēkā esošos epidemioloģiskās drošības pasākumus.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48557305sec.