Sarunu festivāls LAMPA kopā ar sabiedrībā zināmām personām izveidojis Sarunvedi

1. un 2. jūlijā Cēsīs jau astoto reizi uz brīvu un cieņpilnu domu apmaiņu par Latvijai, Eiropai un pasaulei būtiskiem jautājumiem aicinās Sarunu festivāls LAMPA. Spēja formulēt un publiski izteikt savu viedokli ir ieradums un prasme, kas jātrenē, tāpēc LAMPA kopā ar sabiedrībā zināmām personām piesaka Sarunvedi – iedvesmas instrumentu vērtīgai sarunai pašam ar sevi vai draugu pulkā.

Kurā brīdī mēs sākam zināt labāk, kā citiem cilvēkiem domāt, runāt un mīlēt? Kā palikt atvērtiem, kad skaudri apstākļi un visi instinkti liek noslēgties? Vai neiesaistīšanās neauglīgā diskusijā ir vājuma pazīme? Vai neuztveram pasauli pārāk nopietni? Un vai jūtam savas balss spēku? Lai dotu impulsu vingrināties sarunu mākslā, šos un daudzus citus jautājumus par visdažādākajām tēmām – no sarunu prasmes un izvēles brīvības līdz integrācijai un nacionālisma nozīmei – LAMPA kopā ar sabiedrībā zināmiem cilvēkiem uzdod Sarunvedī – īpašā sarunu rīkā festivāla mājaslapā.

Sarunvedim savas pārdomas uzticējuši bērnu ārste Dana Isarova, NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts, Latvijas Radio programmu vadītājs Aidis Tomsons, mūziķi Katrīna Gupalo, Jānis Šipkēvics un Māra Upmane-Holšteine, aktieri Ieva Florence-Vīksne un Maksims Busels, TikTok satura veidotāja Elīza Kupča, ēdienu blogere Zane Grēviņa, mākslinieks Kristians Brekte, sporta menedžeris Edgars Buļs, cilvēktiesību aktīvists Kaspars Zālītis, komiķis Edgars Bāliņš, raidījumu vadītāja un modele Māra Sleja, interneta personība un raidījumu vadītāja Beāte Bērziņa, mūziķis un radio producents Uldis Ziediņš, kinorežisors Dzintars Dreibergs, NMPD brigādes atbalsta centra “Krasts” vadītājs Rafaels Ciekurs, režisore un radošā direktore Una Rozenbauma, Sarunu festivāla LAMPA direktore Ieva Morica u. c.

“Sarunas iedvesmo, dziedē un, galu galā, veido demokrātisku valsti. Informācija, ko gūstam sarunājoties, var nostiprināt pārliecību par savu viedokli vai tieši pretēji – mainīt mūsu sākotnējos priekšstatus. Mums vienmēr nevar būt taisnība. Laba saruna par to atgādina. Reizēm saruna aizved strupceļā, izvēršas ne tā, kā cerēts. Taču saruna nav cīņa, kurā uzvarētājs pārliecina zaudētāju. Īstā uzvara ir saruna, kas vairo sarunbiedru zināšanas un liek aizdomāties par iepriekš nezināmiem aspektiem. Tieši tāpēc šogad LAMPA atgriežas pie sarunu festivāla “saknēm” un īpaši atgādina – sarunām ir nozīme!” saka Sarunu festivāla LAMPA direktore Ieva Morica.

No Eirovīzijas līdz karam Ukrainā, no strīdiem, kas stiprina draudzību, līdz aiziešanai no neauglīgas sarunas – Sarunveža sarunu temati provocē atklātām sarunām, dodot iespēju aizdomāties, formulēt un izteikt savu viedokli par visdažādākajām tēmām. Viedokļu līderu domu graudi būs atrodami LAMPAS interneta vietnē, un ikviens varēs ar tiem dalīties savos sociālajos tīklos.

Sarunvedi bagātina rakstnieka Jāņa Joņeva īsie stāsti ilustratores Annas Vaivares animācijās, asprātīgi apspēlējot sarunas vērtību un runājot par neapstrīdamām patiesībām, kas veido labu sarunu: ieklausies savā sarunbiedrā, neklusē un izsakies, jautā, ja nezini vai nesaproti.

Pirmā sērija “Ja nezini – jautā”.

Otrā sērija “Sarunas ved pie rīcības”.

Vairāk informācijas par festivāla norisi meklējiet mājaslapā festivalslampa.lv/lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44679308sec.