Cēsis aicina uz Pikniku pilsētā

31.07.2010 visas dienas garumā Cēsīs notiks pilsētas svētki Pikniks pilsētā – svētki ar garšu! Vienreizēja iespēja omulīgā piknikā izbaudīt skaistākās Cēsu pilsētas vietas – Cēsu vecpilsētu, Rožu un Līvu laukumus, gleznainos Maija un Pils parkus.

Piknika grozu katrs var ņemt līdzi savu, bet būs iespēja to papildināt arī svētkos, jo galvenajā piknika vietā - Vienības laukumā atspirdzinājumu sniegs mājīgas alus dārza terases un muzikālais kokteilis. Visiem, kas vēlēsies papildināt zināšanas maltītes gatavošanā, būs iespēja vērot un uzklausīt Latvijā pazīstamā kulinārijas un garšas virtuoza Elmārs Taņņa padomus.

Svētku garšu papildinās cēsnieku muzikālais kokteilis un radošo kolektīvu dziesmuspēles. Lirisku lidojumu laikā piedāvās RETRomance - absolūti šarmants 20. – 30.gadu stila kultūras festivāls. Rožu laukumā baudāms smalkais stils ar saloniem, modes deju apmācību, teātra izrādēm un mīlas dziesmām. Cēsu Līvu laukumu piepildīs 20. – 30. gadu tautas romantisms – sirsnīga sadziedāšanās, amatnieki un zemnieku tirdziņš, amzierēšanās un lustēšanās tautas stilā.

Cēsu Pils dārzā būs jaušama viduslaiku elpa, kur piknika grozam tiks piedāvāta viduslaiku speciālā virtuve - Viduslaiku maizes ar sieru, kūpinātu gaļu un zaļumiem, dzīvais alus un kvass, kā arī šim laikam atbilstošas aktivitātes – lokšaušana, tālcīņas metamo ieroču apmācība, zobencīņas pamatu apgūšana.

Cēsu Pils pagalms uz brīdi pārtaps par Ritma oāzi, kurā apmeklētājiem visas dienas garumā būs iespēja darināt un spēlēt ritma instrumentus profesionālu perkusionistu un bundzinieku pavadībā. Tāpat uz improvizētas skatuvītes ik pa laikam kāps gan perkusionisti Pulsa efekts un Afropulss, gan stepa dejotājas Soul Tap, lai iepazīstinātu Oāzes apmeklētājus, kā perkusiju pasaules instrumenti un pašu kājas pielietojamas praksē, lai radītu ritmiskas kompozīcijas.

Svētku noslēgumā pilsētas centrā balle kopā ar labākajiem Latvijas džeza mūziķiem Mirage Jazz Orchestra un solistiem Laimi Rācenāju un Andri Daņiļenko. Pusnaktī ar ritma un uguns performanci Vienības laukumā uzstāsies Pulsa efekts un Fire Spirit.

Svētkus rīko pašvaldības aģentūra „Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs”, atbalsta Cēsu novada pašvaldība, A/S „Cēsu Alus”, laikraksts Druva, Cesis24.lv.

Svētku programma un informācija par atsevišķiem pasākumiem atrodama http://www.kulturcentrs.lv/ un http://www.cesis.lv/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 03.05.2024 Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 30.04.2024 Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Uzņēmumi


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Limbažu TIC
,


Liepupes muiža
,


Ungurmuiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56279111sec.