Festivāla Berimors laikā tika izveidotas 7 animācijas filmiņas

IX Rīgas Starptautiskā Bērnu filmu festivāla Berimors radošajās darbnīcās piedalījās vairāk nekā 60 bērni, un tika izveidotas 7 animācijas filmiņas.

Mazie filmu meistari režisora un animatora Nila Skapāna darbnīcā radīja savas animācijas filmiņas plastilīna tehnikā un paši veidoja filmas galvenos personāžus. Kopā tika izveidotas 7 animācijas filmas – Avārija, Kautiņš uz ielas, Zirneklīša nelaime, Divi draugi, Cēsu pils dīķis, Bebrs, mežsargs un koks, Makšķernieka ikdiena. Filmiņas tika izrādītas Berimora festivāla otrajā dienā Cēsu Izstāžu namā, pirms katra Berimora filmu seansa. Vakarā Cēsu bērnu veidotās animācijas filmiņas demonstrēja Berimora noslēguma ceremonijā k/t Rīga.

Saldas veicināšanas balvas ieguva trīs labāko filmu scenāriju autori, trīs labāko zīmējumu autori un trīs ātrākie un precīzākie viktorīnas dalībnieki.

Vēl Cēsīs notika arī Avārijas brigādes meistardarbnīca, kurā bērnus iepazīstināja ar filmu tapšanas procesu, jaunākajām animācijas filmām un lellēm, Filmu triku darbnīca, kur mazajiem kopā ar Cinevilla grupu bija iespēja izbaudīt filmu maģiju, kā arī zīmējumu konkurss par tēmu Berimora leģenda par Cēsīm un viktorīna Cik daudz Tu zini par kino?.

Cēsīs divās dienās Cēsis pārvērtās aizraujošā kino pasaulē, ko mazie kinomīļotāji atcerēsies vēl ilgi! Cēsnieki Berimoru pie sevis ciemos atkal gaida ne tikai pēc gada, bet jau vasarā!

Pasākumu Cēsīs organizēja p/a «Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs» sadarbībā ar kino Arsenāls un Gundegu Skudriņu. Pasākuma organizētāji pateicas par atbalstu viesnīcai «Kolonna Hotel Cēsis» un Cēsu pilsētas Mākslas skolai par brīnišķīgajiem darbiem un izrādīto iniciatīvu.

Plašāk par festivālu: http://www.arsenals.lv/

Foto no Berimora festivāla skatāmi Cēsu mājas lapā http://www.cesis.lv/?p=44&gal_id=53

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,


Limbažu TIC
,


Ungurmuiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70231915sec.