Bērni iepazīs Cēsu viduslaiku vēsturi, veidojot animācijas īsfilmas

2011.gada 21.maijā no 11:30 līdz 17:00, ikgadējo Livonijas svētku ietvaros, Cēsu Jaunās pils hallē norisināsies animācijas radošā darbnīca bērniem. Izmantojot dažādus vēsturiskus priekšmetus un materiālus, bērni veidos animācijas īsfilmas, kas būs veltītas Cēsu pilsētas patronesei viduslaikos – Svētajai Katrīnai.

Saskaņā ar viduslaiku Eiropā vispārzināmo leģendu, Svētā Katrīna bijusi jauna un skaista, ar neparastu gudrību apveltīta Aleksandrijas valdnieka meita. Visu viduslaiku periodu Svētā Katrīna bija viena no nozīmīgākajām katoļu svētajām, un to par savu svēto aizbildni bija izraudzījušies skolotāji, skolnieki, universitāšu studenti, grāmatiespiedēji un bibliotekāri. Svētā Katrīna kļuva arī par vairāku Eiropas pilsētu patronesi.

Pāršķirstot Cēsu vēstures lappuses uzzinām, ka viduslaiku Cēsīs bijusi Svētās Katrīnas baznīca, viens no vārtu torņiem pilsētas aizsargmūrī saukts Katrīnas vārdā, savukārt ārpus pilsētas nocietinājumiem atradusies Katrīnas priekšpilsēta. Arī Lielā un Mazā Katrīnas iela Cēsu vecpilsētā savus nosaukumus mantojusi no viduslaikiem. Svētās Katrīnas attēla iekļaušana Cēsu komtura zīmogā ir vēl viens apliecinājums šīs viduslaiku Eiropā tik ļoti nozīmīgās katoļu svētās popularitātei un lielajai nozīmei viduslaiku Cēsīs.

Radošā animācijas filmu darbnīca sniegs bērniem iespēju uzzināt ne vien to, ka Svētā Katrīna viduslaikos bijusi Cēsu pilsētas patronese, bet arī iepazīt viņas dzīves gājumu un ar animācijas īsfilmu starpniecību rosināt bērnus izstāstīt to arī citiem. Bērnu radītās animācijas īsfilmas kļūs par mediju, kas piedāvās savdabīgu senās leģendas rekonstrukciju, vienlaicīgi kļūstot par vērtību, ar kuru cēsnieki varēs lepoties un rādīt to mūsu pilsētas viesiem. Animācijas īsfilmu apkopojums pirmizrādi piedzīvos Otrajā vēsturisko filmu festivālā, kurš šogad no 12. līdz 14. augustam norisināsies Cēsu viduslaiku pilī. Iekļaujot bērnu radītās animācijas īsfilmas Cēsu Vēstures un mākslas muzeja jaunās pastāvīgās ekspozīcijas Cēsu viduslaiku pilsētai veltītajā sadaļā, bērnu veikums iegūs jaunu pievienoto vērtību.

„Cēsu viduslaiku festivāla ietvaros arī mūsu animācijas darbnīca kļūs īsti viduslaicīga”, stāsta radošās darbnīcas autori Kristīna Ratniece un Ivars Šmits. „Veidojot multfilmu bērni varēs izmantot materiālus, kas bijuši sastopami viduslaikos vai pat nākuši no šiem senajiem laikiem. Filmas veidotāji interesantā veidā varēs iepazīties ar viduslaiku vēsturi, savukārt filmas skatītāji - ar bērnu radošajām idejām un viduslaicīgo stāstu improvizācijām”.

Animācijas darbnīcā varēs piedalīties ikviens Livonijas svētku apmeklētājs vecumā no 5 līdz 12 gadiem. Darbnīcu vadīs un ar bērniem darbosies animācijas nozares profesionāļi no apvienības "Multenkulten", ar pieredzi līdzīgu aktivitāšu vadīšanā bērnu auditorijai citviet Latvijā. Radošā darbnīca norisināsies pateicoties cēsnieka Renāra Sproģa un Cēsu novada kultūras projektu konkursa atbalstam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 27.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Uzņēmumi


Daugavkrasti
,


Liepājas reģiona TIB
,


SIXT Latvija
,


Siguldas novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42726588sec.