Cēsīs izveidots jauns un neparasts maršruts Ielu pastkartes

Cēsīs ir izveidots jauns kājnieku maršruts - Ielu pastkartes, kas izved caur netradicionālām apskates vietām Cēsīs, kompaktā veidā piedāvājot apskatīt raksturīgākos grafiti un ielu zīmējumus pilsētā.

Nelielais maršruts piedāvā iepazīt līdz šim maz izmantotas tūristu piesaistes - ielu zīmējumus un grafiti Cēsīs. Ielu pastkartes galvenokārt ir jauniešiem un speciālo interešu tūristiem veidots piedāvājums – baudīt savdabīgu mākslu, nepilnas stundas laikā apskatot maršrutā iekļautos 12 objektus. Katrs zīmējums attēlo dažādu paaudžu raksturīgākās aktualitātes.

Šeit redzami Mākslas skolas audzēkņu zīmējumi ar dārza darbiem saistītu tematiku un latviešiem, darot lauku darbus. Savu piemiņas vietu atradušas tādas slavenības kā Džimijs Hendrikss, Merlina Monro. Savukārt zem dzelzsceļa tilta atrodas citas muzikālās kultūras pārstāvis – panks, atgādinot, ka vēl joprojām Punks not dead! Sirsnīgākais grafiti, kāds vien atrodams Cēsīs ir melns kaķis, kurš ar pakaļkājām atbalstījies uz mājas numurzīmes, tvarsta stilizētus taureņus. Viens no pārdomātākajiem grafiskās ielu mākslas meistardarbiem ir breakdance pārstāvis, kas demonstrē sarežģītu dejas kombināciju. Iepriekš minētie un vēl citi zīmējumi izraisīs patīkamas emocijas un smaidu ikvienam maršruta veicējam, turklāt lieliski papildinās personiskos foto arhīvus ar savdabīgiem foto attēliem.

Idejas autors un maršruta izveidotājs, Vidzemes Augstskolas students Kristaps Gušča atzīst, ka ideja radusies pirms gada, tomēr līdz realizēšanai pagājis krietns brīdis. Izejot praksi Cēsu Tūrisma attīstības un informācijas centrā, radās reāla iespēja parādīt savu ideju tūrisma speciālistiem, kuri neliedza padomu un atbalstu tās īstenošanā. «Tika aptverti pilsētas centram tuvāk esošie ielu zīmējumi, pieņemot, ka jāparāda pēc iespējas lielāka dažādība un šo maršrutu jāveic iespējami īsā laikā,» stāsta Kristaps Gušča un atzīst, ka Ielu pastkartes ir arī sava veida atgādinājums tam, ka ikdienas steigā un informācijas pārbagātībā cilvēki nespēj ieraudzīt fantastiskas lietas, kas atrodas blakus, un tiek uztvertas par pašsaprotamām. Tomēr, ja lietām piešķir nozīmi, tās apvijot ar stāstu, lietas atdzīvojas un kļūt atkal saredzamas.

«Šāda veida maršruts Cēsīs vēl nav bijis izstrādāts,» apgalvo Cēsu Tūrisma Attīstības un informācijas centra vadītāja Andra Magone un ir gandarīta par jauno piedāvājumu, arī atzinīgi novērtē Kristapa Gušča centienus piedāvāt tūristiem pilsētu tik netradicionālā veidā.

Maršrutu interesenti varēs iziet patstāvīgi, lasot karti, kuru varēs saņemt Cēsu Tūrisma informācijas centrā (Pils laukums 9) vai arī apskatīt elektroniski Cēsu mājas lapā.

Plašāka informācija par maršrutu un karte lejuplādei atrodama: www.tourism.cesis.lv.
Ar maršruta video var iepazīties šeit: http://www.youtube.com/watch?v=iFav_Z2XMB8

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Jūrmalas TIC
,


Grand Palace Hotel
,


Estravel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72910595sec.