Ziemassvētku noskaņas Cēsīs sākas ar egles iedegšanu

Ar Svētku egles iedegšanu Rožu laukumā 2012. gada 1. decembrī Cēsīs sāks skanēt Ziemassvētki. Šogad egles iedegšanas svētkus kopā ar bērniem atzīmēs dažādi pasaku tēli. Un jā, vēl būs iespēja pieskarties Skurteņslauķa spožajām pogām un ievēlēt sev laimi! Arī Cēsu Sv. Jāņa draudze sestdien, 1. decembrī aicina uz Adventa ieskaņas pasākumu "Nu vārtus veriet, atdariet!". Pasākuma programmu veido mūzika, ceļojuma piezīmes un tradicionālais Adventa tirdziņš. Adventa tirdziņā varēs iegādāties gan Adventa vainagus, gan apsveikuma kartiņas, Ziemassvētku kārumus un citas noderīgas lietas.

Visa mēneša garumā ikviens aicināts apmeklēt svētku koncertus Izstāžu namā, Cēsu Sv. Jāņa baznīcā un CATA Kultūras namā. Arī šogad svētku koncerti ir sarūpēti ne tikai pieaugušajiem, bet arī daudz jautri pasākumi bērniem. Padomus kā svinēt svētkus, kā rotāt telpas vai kur sameklēt skaistāko dzejoli, sniegs Cēsu Centrālās bibliotēkas speciālistu sarūpētas literatūras izstādes par Ziemassvētku tēmu. Īpašs pārsteigums būs Ziemassvētku dziesmas, kas plkst. 18:00 skanēs katru svētdienas vakaru no Cēsu Sv. Jāna baznīcas torņa! Ziemassvētku melodijas būs dzirdamas Rožu laukumā un Vecpilsētā.

Šajos svētkos Cēsīs ir plašs koncertu piedāvājums ģimenēm un pasākumi bērniem.

Izstāžu namā tie būs mūzikas skolu jauniešu un Cēsu Pils kora sagatavoti muzikāli pārsteigumi. Izstāžu zāles īpašajā gaisotnē, gleznām un krāsām rezonējot ar mūziku, var sajust īstu mākslas piesātinājumu.

Cēsu Sv. Jāņa baznīcas skanējumu iecienījuši Latvijā pazīstami mākslinieki, un šajos Ziemassvētkos Cēsu baznīcā koncertos viesosies Evita Zālīte, Artis Robežnieks, Marts Kristiāns Kalniņš, Niks Matvejevs. Svētku priekšvakarā būs arī pašu cēsnieku sagatavots koncerts "Ave Maria".

CATA Kultūras nams piedāvā izklaides programmu, sākot no atraktīva mūzikla visai ģimenei līdz Mika Dukura koncertprogrammai. Arī Cēsu Kultūras un Tūrisma centra dejotāji savus svētku koncertus, veltītus Saulgriežu tēmai, izdejos uz CATA Kultūras centra skatuves.

Paši mazākie brīnumu gaidītāji varēs viesoties Ziemassvētku Brīnumskapī, kur būs stāsts par Kaķīti Laķīti. Bērnus no jauna gaida tikšanās ar drosmīgo zaķi leļļu izrādē "Zaķpasakas". Muzikāls pasākums ar rotaļām un saldumu dāvanu uzvedumā "Mājiņa mežmalā" kopā pulcinās bērnus, kuri vēl nebūs atraduši savu svētku egli. Folkloras rītā ģimenēm ar bērniem "Gaidīsim Ziemassvētkus" būs iespēja iepazīt latviskās tradīcijas Ziemas Saulgriežu svinēšanai.

Klāt laiks, kad katrs no mums domās izstaigā aizvadītā gada takas un ar jaunu apņemšanos lūkojas jaunajā gadā. Lai ceļš no vecā gada uz jauno būtu gaišāks un līksmāks, Cēsu radošie ļaudis parūpējušies par dažādu pasākumu norisi ikvienam cēsniekam un viesim. Lai visiem jauki Ziemassvētki. Ceļu uz Cēsīm rādīs gaiši iedegtie lukturi ielās, Vecpilsētā un parkos.

Par svētku pasākumiem Cēsīs var atrast www.cesis.lv vai www.turisms.cesis.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62384081sec.