Cēsis saņem Baltijas Pilsētu savienības Kultūras balvu

Otrdien, 2012. gada 11. decembrī, Cēsīs norisinājās Baltijas Pilsētu savienības (BPS) Kultūras komisijas ikgadējā starptautiskā konference par kultūras un sociālo iekļautību, Baltijas un Ziemeļvalstu kultūras institūciju vadītājiem kopīgi diskutējot par jauniem izaicinājumiem kultūras darbā, strādājot ar dažādām sabiedrības grupām.

Konferences noslēgumā tika pasniegta Baltijas Pilsētu savienības Kultūras balva, kas ik gadu tiek piešķirta kādai Baltijas jūras reģiona pilsētai, kas aktīvi un inovatīvi darbojas kultūras jomā. Šogad balva tika piešķirta divu pilsētu partnerībai, uzsverot savstarpējas sadarbības nozīmi ilgtspējīgas kultūrvides veidošanā. Pēc Kultūras komisijas lēmuma balva tika piešķirta Cēsīm un Tartu par kopīgi realizēto projektu "Mākslinieki un radošie uzņēmēji reģionālai attīstībai", kas tiek bāzēts uz reģionos dzīvojošo mākslinieku radošumu un aktīvu līdzdalību sabiedrības dzīvē.

BPS Kultūras komisijas priekšsēdētāja Lone Leta Larsena, pasniedzot balvu Cēsu domes priekšsēdētāja vietniekam Jānim Rozenbergam, izteica atzinību par Cēsīs veikto darbu, pilsētas vadībai novērtējot kultūras lomu pilsētas kopējā attīstībā, tās pozitīvo ietekmi uz citām sfērām – dzīves vidi, ekonomiku un sociālo jomu.

Jānis Rozenbergs pauda gandarījumu, ka Baltijas Pilsētu savienība jau otro reizi piešķir Kultūras balvu Cēsu pilsētai (pirmoreiz Cēsis Kultūras balvu saņēma 2006.gadā par Cēsu 800 gadu jubilejas pasākumu organizēšanu), novērtējot Cēsīs īstenotās kultūras iniciatīvas starptautiskā līmenī. Saņemtā balva 1500 EUR apmērā tiks izlietota jaunu kultūras iniciatīvu atbalstam.

Projekta "Mākslinieki un radošie uzņēmēji reģionālai attīstībai" mērķis ir palielināt dažādu jomu mākslinieku un radošo darbinieku lomu vietējo sabiedrību attīstībā reģionos, iesaistot māksliniekus radošo risinājumu veidošanā sabiedrības sociālām, vides un kultūras problēmām. Projekts tika uzsākts 2011.gada decembrī ar Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmas finansiālu atbalstu. Tā ietvaros ir organizētas mākslinieku apmācības, radošās darbnīcas, koncerti un izstādes Cēsīs un Tartu, veidojot pamata tālākai ilgtermiņa sadarbībai starp kultūras organizācijām Cēsīs un Tartu. Projekta noslēgumā 2012.gada martā Cēsīs tiks organizēta starptautiska konference par radošo industriju attīstību reģionos.

Cēsis ir Baltijas Pilsētu savienības dalībniece kopš 1997. gada. Šī savienība sastāv no vairāk kā 100 pilsētām ap Baltijas jūru, kas veido kopīgus projektus kultūras, sociālajā, dabas aizsardzības un ekonomiskajā jomā, paverot jaunas sadarbības iespējas.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.cesis.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ungurmuiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::7.10927296sec.