Cēsīs atklās Irēnas un Ditas Lūses izstādi "Gaismas paralēles"

Cēsu Izstāžu namā 30. novembrī pulksten 13:00 atklās jaunu Irēnas un Ditas Lūses izstādi "Gaismas paralēles". Izstāde būs apskatāma līdz 29. decembrim.

Irēnas Lūses darbi atspoguļo pēdējo sešu gadu posmu mākslinieces daiļradē, strādājot dažādās tehnikās (eļļas, pasteļa, akvareļa ). Tehnikas izvēli bieži nosaka dvēseles stāvoklis un tēmas risinājums. Irēna Lūse uzsver: "Pēdējā laika esmu aizrāvusies ar reālo ainavu akvareļa tehnikā. Pievēršanās ainavai nav nekas īpaši jauns vai oriģināls, šī tendence virmo gaisā… Pēdējā laikā patīk strādāt ar ūdenskrāsām, liekas to caurspīdīgums neaizbaida gaismas vieglumu." Māksliniece ir Latvijas Mākslas Akadēmijas Glezniecības nodaļas asociētā profesore.

Ditas Lūses glezniecība saviļņo skatītāju ar senatnes gaisotni, viduslaiku klosteru un katedrāļu harmonijas atainojumu. Māksliniece izsakās: "Gaisma mani interesē visās tās izpausmēs. Jau ilgu laiku strādāju pie darbiem, kuros attēloju dabas radītās konstrukcijas, skatītas caur rentgena gaismas prizmu.” Dita Lūse absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju, prof. Induļa Zariņa un Alekseja Naumova glezniecības meistardarbnīcu. Māksliniece piedalījusies izstādēs Spānijā, Itālijā, Polijā, Grieķijā, Indijā, Lielbritānijā un citās zemēs. Nozīmīgākā profesionālā balva saņemta izstādē "Aviskar 2012", kas notika galerijā "Gold", Kalkutā (Indijā), kā "Labākais mākslinieks klasiskās glezniecības kategorijā".

Lai arī Cēsis ir Irēnas Lūses vecvecāku dzīves vieta un mātes bērnības un jaunības pilsēta, šeit mākslinieču darbus eksponēs pirmo reizi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64361405sec.