Rakši aicina skolotājus svinēt Skolotāju dienu

Atpūtas kompleksa "Rakši"  komanda vēlas iepriecināt tos, kuru darbs ir neatsverams mūsu bērnu izaugsmē un attīstībā, tādēļ pirmo reizi "Rakšu"  vēsturē 2.maijā tiks svinēta Skolotāju diena, kuras laikā skolotāji iejutīsies skolēnu lomā un varēs izmēģināt ekskursiju piedāvājumu bez maksas.

Atpūtas komplekss "Rakši" jau vairākus gadus piedāvā dažādas ekskursiju programmas, kuru laikā skolēni ne tikai izklaidējas, bet arī iemācas ko jaunu un noderīgu. Šis ir pirmais gads, kad "Rakšos"  tiks svinēta Skolotāju diena, kuras laikā skolotāji varēs relaksēties un uzlādēt enerģiju jaunām mācību stundām.

Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas mājas lapā publicētā statistika rāda, ka 2012./2013. mācību gadā Latvijas Republikas vispārizglītojošajās dienas skolās kopumā strādāja 28 221 skolotāji un tika apmācīti 200 706 skolēni. Atpūtas kompleksa "Rakši"  komanda vēlas apbalvot tos, kuru darbs ir neatsverams mūsu bērnu izaugsmē un attīstībā, tādēļ pirmo reizi "Rakšu"  vēsturē tiks svinēta Skolotāju diena, kuras laikā skolotāji iejutīsies skolēnu lomā un varēs izmēģināt ekskursiju piedāvājumu bez maksas.

 Pēc apkopotiem statistikas datiem, iepriekšējā gadā kamieļus un lamas "Rakšos" apciemoja vairāk nekā 4000 skolēnu no dažādām Latvijas pilsētām. Tas nozīmē, ka gadījumā, ja 2. maijā "Rakšus" apciemotu kaut 10% no Latvijas skolotājiem, tas būtu jau vairāk kā puse no iepriekšējā gada kopējā ekskursantu skaita.  "Rakšu" komanda ir gatava vadīt 5 ekskursijas vienlaicīgi, līdz ar to ir gatava viesu uzņemšanai.

Skolotājiem 2. maijā tiks piedāvāta arī gardo kamieļu piena pankūku degustēšana, izbraucieni ar gravitamobīli/segway/, relaksējošas pastaigas kopā ar lamām un drosmīgākajiem – izjādes ar kamieli Sultānu. Šajā dienā "Rakšos" skanēs mūzika, skolotāji tiek aicināti izmantot piknika vietas atpūtai, kā arī par omulīgu noskaņojumu rūpēsies Skolotāju dienas pasākuma vadītāja. 2.maijs "Rakšos" pilnībā tiks atvēlēts kvalitatīvai skolotāju atpūtai un jaukai brīvo brīžu baudīšanai.

Savukārt skolēnu grupām šogad tiek piedāvātas vairākas programmas, kas atšķiras gan "Rakšos" pavadītā laika, gan arī cenas ziņā.

"Mazais aplis" aizņem pusotru stundu – smaidīgs gids sagaida skolēnu grupu, tiek nodemontrēta izglītojoša īsfilma par kamieļu dzimtas dzīvniekiem un bērni dodas pastaigā līdz vēsturiskajām Sarkanajām klintīm. Pēc klinšu apskates bērni gida pavadībā dodas pie dzīvniekiem aplokos, kur tos pabaro, glāsta un protams – fotografējas kopā ar tiem. Eskursijas noslēgumā ikviens skolēns izbrauc apli ar segway, pārbaudot savu līdzsvaru un piedalās spēlē "Zini vai mini!", saņemot balvas no "Rakšiem". "Mazā apļa" cena EUR 6,00/skolēniem.

"Vidējais aplis" aizņem apmēram divas stundas. Apļa programmā iekļautas visas  "Mazā apļa" aktivitātes, un kā papildus elementi klāt nāk izjāde ar cēlo kamieli Sultānu.  Izjāde ar kamieli vienreiz ir jāizmēģina, lai saprastu, ka zirgs vai ponijs, pavisam noteikti nav kamielis, un izjūtas ir daudz iespaidīgākas. Pēc šīs izjādes katrs bērns saņem sertifikātu, kas vedams uz māju kā suvenīrs. Pēc šī varoņdarba bērni pārbauda savu acumēru, šaujot mērķī ar peintbola ieroci un bumbiņām, un ekskursiju noslēdz veselīgo kamieļpiena pankūku baudīšana brīvā dabā. "Vidējā apļa" cena EUR 10,00/skolēnam.

"Lielais aplis"  aizņem apmēram trīs stundas. Šajā programmā ietilpst visas "Mazā apļa" un "Vidējā apļa" aktivitātes, kas papildinātas ar atraktīvām  sacensību stafetēm. Stafetē piedalās speciāli trennētas lamas, kurām jāpārvar šķēršļu zona kopā ar bērniem, iekļautas peintbola un segway aktivitātes. Pēc aktīvās sadaļas seko relaksējošākā ekskursijas daļa - pārgājiens ar lamām, kas ir brīnišķīga relaksācija "Rakšu" dabas takās - bērniem pastaigā saitītēs līdzi dodas lamu puiši, kuri ir visgudrākie taku pārzinātāji un lieliski grupas sargi. Ekskursijas noslēgumā pusdienas – veselīgās kamieļpiena pankūkas ar ievērījumu un tēju. "Lielā apļa" cena EUR 14,00/skolēnam.

"Aktīvais aplis"  aizņem apmēram pusotru stundu. Apļa programmā iekļautas visas  "Mazā apļa" aktivitātes, un kā papildus elements klāt nāk vai nu orientēšanās "Rakšu" teritorijā, vai arī pastaiga ar lamiņām. "Aktīvā apļa" cena EUR 7,00/skolēnam.

Atpūtas komplekss «Rakši» atrodas Amatas novada, Drabešu pagastā, un strādā katru dienu no 10.00 līdz 18.00. Lai pieteiktu ekskursiju zvanīt 20009097 Ievai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.8588531sec.