«Pop-up» kafejnīca Cēsīs sākusi sirreālisma dzīvi

Šonedēļ ar krāšņu muzikālu performanci un vairākiem pārsteigumiem eksperimentālā ''pop-up'' kafejnīca Cēsīs, Alus brūzī uzsāka sirreālisma stila posmu.

Producentes Gundegas Skudriņas un scenogrāfa Mārča Ziemiņa radītajā kafejnīcā mainījies itin viss – gan iekārtojums un dizains, gan ēdieni un oficianti, gan atmosfēra un muzikālie priekšnesumi.  Sirreālismu sajūtu uzbur vaska galdi, kam kāju vietā automašīnu domkrati, latvāņu mežs, kurā maldīties un dažādu veidu krēsli, kas rada jautājumus. Apmeklētājus sagaida īpaša, melna sieviete un meža iemītnieki. Bet Laura Aleksejeva radītā ēdienkarte pārsteidz ar sirreāliem nosaukumiem un tās lasīšanas veidu. Savukārt ēdienu izskats dod vaļu fantāzijai – ir nobaudāmas gan ''sieviešu krūtis'', gan konservēts našķis. Bet no zivs un maizes var baudīt tikai pārpalikumus. Uz to visu no augšas noraugās lampas – acis, kas tumsā baisi spīd.

Trešdien sirreālisma stila atklāšanas pasākumā viesus sagaidīja vairāki pārsteigumi – krāšņu muzikālu priekšnesumu sniedza operdziedātāja Līga Anna Līckalniņa un mūziķis Markus Riva, kuri atskaņoja nupat radītu jaundarbu, mākslinieču Kristīnes Luīzes un Ilzes Avotiņu un viņu ģimenes un draugu galdiņā pēkšņi parādījās runājoša galva un skatu uz Cēsu pils parku vēl sirreālāku padarīja pēkšņa lietus gāze kopā ar spožu sauli.

Jau informējām, ka 5. jūlijā Cēsīs, ar skatu uz skaisto Pils parku (Alus Brūzī, Lenču ielā 11) tika atklāts producentes Gundegas Skudriņas un scenogrāfa Mārča Ziemiņa vadībā tapis eksperimentāls projekts – ''pop-up'' kafejnīca, kas mēneša laikā pilnībā transformējas trīs dažādos stilos: impresionismā, sirreālismā un minimālismā.

Eksperimentālā ''pop-up'' kafejnīca, kas darbosies tikai līdz 10.augustam, ir pārsteidzoša spēle ar noteikumiem – trīs mākslas stili, trīs Latvijā pazīstamu pavāru izstrādātas īpašas ēdienkartes, trīs dažādi interjeri, trīs dažādas atmosfēras. Katram stilam ir radītas īpašas mēbeles un interjera priekšmeti.

Kafejnīcas darbības pirmajā nedēļā kafejnīcas ēdienkarte, vide un telpa bija veidota, iedvesmojoties no pamanāmā impresionisma stila – caurspīdīgos galdus un krēslus apvija zaļojoši augi, viesus apkalpoja neparasti viesmīļi – aktieri un gleznotāja, bet galdos mitinājās dzīvas zelta zivtiņas. To visu baudīja gan vietējie cēsnieki, gan Cēsu Mākslas festivāla apmeklētāji, gan tūristi un neskaitāmas draugu kompānijas, kas kafejnīcu izvēlējās savu īpašo dzīves notikumu atzīmēšanai.

Sirreālisms būs skatāms un baudāms līdz 27. jūlijam, savukārt no 29. jūlija līdz 10. augustam minimālismu stilu ļaus sajust Ērika Dreibanta īpašā ēdienkarte, atbilstošs interjers un nerunīgi viesmīļi.

Eksperimentālo ''pop-up'' kafejnīcu piedāvā radošā apvienība ''Skudras Metropole'' un Vides risinājumu institūts.  Tā būs atvērta līdz 10. augustam katru dienu (izņemot 28. jūliju) no pulksten 12.00 līdz 23.00.

Kafejnīcā būs piedzīvojami arī plānoti un neplānoti muzikāli vakari. 19. jūlijā pulksten 20.00 spēlēs pianists Oskars Račevskis un DJ Markus Riva; 23. jūlijā uzstāsies Elza Nath un Oskars Račevskis; 30. jūlijā pulksten 20.00 multiinstrumentālists Rick Feds un šī brīža aktuālākais Latvijas producents Kaspars Ansons, 6. augustā pulksten 20.00 elektroniskās mūzikas projekts ANNAKI.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61179185sec.