Noslēdzas projekts Via Hanseatica par tūrisma veicināšanu Latvijā, Igaunijā un Krievijā

Cēsis kā tūrisma galamērķis iekļautas Igaunijas-Latvijas--Krievijas pārrobežu projektā izstrādātajā maršrutā Via Hanseatica, kas stiepjas no Sanktpēterburgas līdz Rīgai.

Trīs gadu ilgā kopīgā projektā pašvaldības un tūrisma uzņēmēji Igaunijā, Latvijā un Krievijā kopīgi strādāja, lai seno Hanzas ceļu atdzīvinātu kā veiksmīgu tūrisma zīmolu, veicinot ceļošanu trijās kaimiņvalstīs.

Projekta rezultātā izveidotais ceļojumu plānotājs (www.viahanseatica.info) ļauj tūristiem sastādīt brauciena maršrutus atbilstoši savām interesēm latviešu, krievu, angļu, vācu un igauņu valodās. Maršuta popularizēšanai vairākās valodās ir nodrukātas kartes un īpašais Via Hanseatica ceļvedis, kas veidots kā aizraujošs stāsts, atstāstot kādas ģimenes piedzīvojumus, ceļojot pa ViaHanseatica maršrutu. Mobilo ierīču lietotāji var izmantot Via Hanseatica aplikāciju.

Via Hanseatica maršrutā iekļauti arī Cēsu nozīmīgie tūrisma objekti un tūrisma pakalpojumu sniedzēji. Maršruts ir popularizēts starptautiskajos tūrisma gadatirgos Somijā, Krievijā un Vācijā un ir iemantojis apmeklētāju interesi. Ar maršrutu tika iepazīstināti gan tūrisma aģenti, gan vairāku valstu žurnālisti, kas veidojas publikācijas dažādos žurnālos un laikrakstos, tai skaitā izdevumā ''National Geographic''.

Projekta ietvaros ir izveidoti septiņi dažādi reklāmas videoklipi, kas dod ne vien ieskatu par Latvijas, Igaunijas un Krievijas piedāvājumu Via Haseatica maršrutā, bet arī par četriem tematiskiem piedāvājumiem – atpūtu kopā ar ģimeni, atpūtu dabā, atpūtu ziemā un kultūras un tradīciju baudīšanu visa maršruta garumā.  

Ņemot vērā, ka projektā tika iesaistīti dažādu valstu pārstāvji, viens no izaicinājumiem bija izvedot kopīgu izpratni par servisu, augstu pakalpojumu kvalitāti un piedāvājumu. Tas tika panākts, organizējot gan kopīgus tematiskos seminārus un pasākumus projekta partneriem, gan arī īpašas apmācības gidiem un tūrisma uzņēmējiem.

Lai arī projekts ir noslēdzies, tā partneri ir vienojušies arī turpmāk attīstīt ViaHanseatica tūrisma piedāvājumu un meklēt jaunas iespējas sadarbībai. Hanzas vārds Eiropā ir plaši atpazīstams, un tas dod pamatu, uz kura veidot interesantus, reģionam raksturīgus un uz savstarpēju sadarbību balstītus tūrisma poduktus.

Projekts Via Hanseatica tika īstenots Vidzemes plānošanas reģiona vadībā Igaunijas – Latvijas – Krievijas pārrobežu sadarbības programmas  ietvaros. Pašvaldības aģentūra ''Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs'' līdzdarbojās projektā kā viens no 18 partneriem.  Aģentūras  plānotais budžets projektā bija 28 050 EUR, no kura 90% finansēja Igaunijas – Latvijas – Krievijas programma un 5% Latvijas valsts.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46798611sec.