Cēsīs tirgosies lietoto mantu tirgošanas un pirkšanas krustpunktā

Pēc garas ziemas atpūtas 21. martā Cēsīs, Vecajā Tirgus paviljonā, otro reizi notiks Sīkumtirgus – lietotu mantu tirgošanas un pirkšanas krustpunkts.

Tirdziņš būs atvērts apmeklētājiem no 10.00 līdz 15.00. Dalībai aicināti piedalīties visi, kam kaut nedaudz Ābrama un Joskes gars, un mājās ir mazliet vairāk par nepieciešamo. Tā ir lieliska izklaide bērniem un jauniešiem (var radoši fantazēt, tirgojot zīmējumus, plastalīna skulptūriņas, akmentiņu kolekciju), kā arī pieaugušajiem un vecākiem cilvēkiem, uzsverot ne tikai tirgošanos, bet arī kopābūšanu.

Vecā tirgus ēka dāvā nepieciešamo garu, tajā vēl saglabājušies uzraksti un skabūži, kuros kādreiz tirgota gaļa, piens un citas lietas. Telpa elpo un stāsta. Patīkamu atmosfēru apmeklētājiem gādās kafejnīca Mala, kuras radītās smaržas un mājīgi iekārtotā vide, ļauj uzsūkt notiekošo caur tējas glāzes stikliņu un apēstajām vafelēm.

Pagājušā gada oktobrī notikušais pirmais sīkumtirgus pierādīja, ka atsaucība ir liela. Tā kā telpās nav apkures, tirgošanās uz kādu brīdi bija jāpartrauc. Piedalījās ap 30 tirgotgribētāju ne tikai no Cēsīm, bet arī no Valmieras, Siguldas, Rīgas. Daļai šāds pasākums bija jaunums. Starp jau lietu pārzinošiem apmeklētājiem, daudz bija ziņkārīgo, no kuriem daļa, iepazinuši ideju, vēlāk pieteicās piedalīties nākamajos tirdziņos jau paši.

Lietotu mantu tirgus galvenais mērķis ir radīt patīkamu dienu – svētkus, kur var atnākt parunāt ar kaimiņiem, notirgot sev nevajadzīgas lietas un iekrist azartā, meklējot jaunas. Tāpat arī svarīgi ir izveidot vairākkārtējas lietošanas kultūru - jau esošu lietu laišanu apritē, uzsverot, ka nav nepieciešams pirkt jaunas lietas par dārgām cenām. Vienā tirdzniecība vietā var apvienoties visdažādākais lietu klāsts – grāmatas, plates, trauki, kleitas un brošas, vectēva darinātas koka rotaļlietas un omes adītas zeķītes, trauki, dakšiņas, kurpes, fotoaparāti, lelles, somas, pastmarkas, skrūves un spuldzes. Piedalīties gribētāji tiek aicināti būt drošiem un nākt ar visām nevajadzīgajām lietām, nebaidoties, ka tas ir tikai krāms, jo nekad nevar zināt, kas otram ir nepieciešams.

Sīkumtirgus ir kā vēl viens Cēsu pilsētas daudzpusības un atvērtības simbols. Sākot ar martu, tas notiks reizi mēnesī lielajā tirgus dienā, līdz pat rudenim.Būs arī netradicionāli tirdziņa veidi, tāpēc sekojiet tik līdzi!

Vairāk informācijas un pieteikšanās līdz 19. martam: zvanot 26101945 vai rakstot sikumtirgus@gmail.com, kā arī  facebook.com/tirguscesis

Ierašanās, iekārtošanās un preču izkārtošana sākot no plkst. 9.00.

Tirdzniecības vieta 5 eiro.
 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60521603sec.