Cēsīs vasaras saulgriežus ielīgos ar pasākumiem dažādām gaumēm

Šogad Cēsis ielīgos vasaras saulgriežus ar pasākumiem dažādām gaumēm – notiks tirgošanās, tautas deju koncerts, teātris un, kā jau ierasts - arī tradicionālais Jāņu skrējiens!

Sestdien, 20. jūnijā, mākslas telpas "Mala" savā zemdebess pagalmā aicina jau no plkst.11.00, kad notiks dabas svinēšanas svētki apvienojumā ar "Sīkumtirgus" rīkoto krāmu tirdziņu "Saulgrieži. Dabas ķēķis". Godinot senču tradīcijas un virtuvi kā mājas siltāko vietu, tirdziņam izvēlēta īpaša tematika – virtuves piederumi un pašgatavoti saulgriežu svētku labumi.

Vakarā pēc tirdziņa "Malā" lielisks turpinājuma pasākums – no plkst. 19.00 folkloras mūzikas noskaņas un sajūtas radīs tautas vērtes kopa "Dzieti", Kristaps Bedrītis, Rihards Lībietis un grupa "Āres".

Pils parka brīvdabas estrādē plkst.20.00 notiks grandiozas Jāņu ielīgošanas svinības ar latviešu visu laiku visvairāk skatīto izrādi – Rūdolfa Blaumaņa "Skroderdienām Silmačos" – tautā iemīļotu Dailes, Nacionālā un Valmieras teātra aktieru, kā arī lielisku estrādes solistu izpildījumā.

Vakara noslēgumā Fonoklubs izaicina miestiņa cienītājus piedalīties alus dzeršanas sacensībās. Noteikumi ir gaužām vienkārši, kā arī uzvarētāji tiks pie labām balvām. Pieteikšanās (bez maksas) būs iespējama bārā līdz pusnaktij. Par sacensības gara uzturēšanu gādās DJ Radikālis.

Svētdien, 21.jūnijā, no plkst.12.00 līdz plkst.15.00 tēlnieku Jansonu dzimtas mājā "Siļķēs" jau devīto gadu Tradicionālās kultūras iniciatīvu centrs "KasTe" aicina Cēsīs piedzīvot Saulgriežu sajūtas pasākumā "Zaļie Jāņi". Šogad būs iespēja siet sieru un mācīties pagatavot kādu skaistumkopšanas līdzekli no pērnajiem vainagiem un jaunajām Jāņu zālēm.

Svētdienas vakarā plkst.22.00 notiks Jāņu ielīgošanas centrālais pasākums - deju uzvedums "Kad balti mākoņi līgo", kas jau kļuvis par neatņemamu pasākumu Cēsīs. Deju uzvedumā Cēsu novada amatiermākslas kolektīvi ļaus ieskatīties savās svētku svinēšanas tradīcijās un paražās, kā arī aicinās skatītāju aizdomāties par tradīcijām savās ģimenēs.

Pirms Jāņiem ikvienam būs iespēja izjust arī patriotisku noskaņojumu. Pirmdien, 22.jūnijā, vēstures pētnieki un Pirmā pasaules kara notikumu pazinēji Cēsu centrā atcerēsies un rekonstruēs Cēsu kaujas, kurām ir izcila vieta mūsu Atbrīvošanās kara vēsturē un bez kuru sekmīgas norises nepastāvētu arī šodienas Latvijas Republika. Plkst.11.00 notiks svinīgā ziedu nolikšana Vienības laukumā pie Uzvaras pieminekļa, savukārt kauju izspēlēšana sāksies pretī Cēsu pils parkam, Pirtsupītes gravā plkst.11.30.

Neaizmirstot par sportiskām aktivitātēm, Līgo svētkos, 23.jūnijā, Cēsīs notiks tradicionālais skrējiens "Jānis un Jānītis 2015", kur būs iespēja izmēģināt spēkus 5,5km un 12,5km distancēs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.24670386sec.