Cēsis aicina uz unikālo skaņas un gaismas notikumu - Mālera Trešās simfonijas uzvedumu Cēsu pils parkā

Šīs nedēļas nogale starptautiskā mākslas festivāla "Cēsis 2015" programmā būs īpaša: pirms vērienīgā Mālera Trešās uzveduma 17.jūlijā pulksten 19:00 Cēsu Vecajā tirgus paviljonā notiks koncerts "Muzikālās atrakcijas ar Carion" , kurā pieci atraktīvi mūziķi prezentēs 2015. gada jubilāra Karla Nilsena Kvintetu, kā arī Žaka Ibēra, Ģerģa Ligeti, Franča Lista un Dāvida Palmkvista veidoto Dmitrija Šostakoviča vieglās mūzikas hitu popūriju SchauSPIEL Suite. Pūtēju kvinteta Carion pieraksta adrese ir Dānijā, taču šis ansamblis daļēji ir piederīgs Latvijai - tajā spēlē klarnetists Egīls Šēfers un obojists Egils Upatnieks. Carion mūziķiem piemīt nevainojama mūzikas izjūta, viņu stilu raksturo perfekta saspēle un skatuves šarms.

Piektdienas vēlā vakarā pulksten 22:00 Cēsu pils parkā notiks Gustava Mālera Trešās simfonijas skaņas un gaismas uzvedums, kurā piedalīsies izcilais Sanktpēterburgas mecosoprāns Oļesja Petrova, Rīgas Doma zēnu koris, Cēsu festivāla koris un Latvijas Nacionālās operas simfoniskais orķestris. Pie diriģenta pults - LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga.

Cēsu pils parka estrādē režisors Dāvis Sīmanis simfonijas skanējumu savienos ar gaismas partitūru, dodot papildu dimensiju Mālera mūzikai un Nīčes tekstam, kā arī piešķirot Cēsu pilsmūriem vēl neredzētus brīnumainus apveidus.

Festivāla ģenerālsponsors LMT piedāvā iespēju šo uzvedumu noskatīties un noklausīties tiešsaistē straume.lmt.lv/cesufestivals un vēlāk LMT Straumes arhīvā.

Sestdien, 18. jūnijā pulksten 20:00 Ungurmuižā Sinfonietta Rīga mūziķi aicina uz romantiskas un arī kaislīgas mūzikas vakaru "Melanholiskais valsis un tango". Pirmajā daļā skanēs latviešu mūzika – Aldoņa Kalniņa, Emīļa Melngaiļa un, protams, Emīla Dārziņa skaņdarbu aranžējumi stīgu kvartetam, savukārt koncerta turpinājumā amerikāņu elektriskās džeza vijoles virtuoza Džeremija Koena miniatūras un Argentīnas tango karaļa Astora Pjacollas kompozīcijas.

Šajā pat laikā Cēsu koncertzālē notiks kārtējais kinorežisora Jāņa Putniņa veidotās avangarda filmu programmas "Ziemeļi" seanss, kurā demonstrēs vienu no slavenākajām Mihaela Snova eksperimentālajām filmām – Wavelength.

Līdz 9. augustam Cēsu alus brūzī aplūkojama speciālistu un skatītāju augsti novērtētā laikmetīgās mākslas izstāde "Tālas noskaņas zilā vakarā", savukārt Cēsu koncertzālē aplūkojama izstāde NORDIC ID. Ekspozīcija ir piecu atšķirīgu kuratoru stāsts par viņuprāt interesantāko un savdabīgāko Ziemeļvalstu laikmetīgajā arhitektūrā.

Kā ik nedēļas nogali festivāla patrons SEB aicina savus klientus SEB Privilēģiju teltī iepazīties ar festivāla programmas odziņām un īpašajiem piedāvājumiem.

Festivāls noslēgsies 9.augustā, kad būs izspēlēta festivāla teātra programma Grand Prix, kurā iekļautas četras izcilas Latvijas labāko profesionālo teātru izrādes.

Festivāla organizētāji atgādina par remontdarbiem ceļa posmā Rīga – Cēsis. Īpaši piektdienās dodieties ceļā uz Cēsīm ar krietnu laika rezervi!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72988796sec.