Cēsīs apskatāma «National Geographic» fotoizstāde «Putni Latvijā un pasaulē»

RTU Cēsu filiālē (Piebalgas iela 3) no 2016. gada 5. līdz 19. februārim būs iespējams apskatīt fotoizstādi "Putni Latvijā un pasaulē". Izstādē ir apvienoti gan Latvijas foto entuziastu un profesionāļu darbi, gan "National Geographic" krāšņās fotogrāfijas. Fotoizstāde ir rezultāts Latvijas Ornitoloģijas biedrības, SIA "CEMEX" un žurnāla "National Geographic Latvija" 2015. gadā uzsāktai iniciatīvai, kuras mērķis ir veicināt apkaimes putnu atpazīstamību un aizsardzību. Izstāde apskatāma bez maksas.

"Putni ir indikators dažādām dabas pārmaiņām - mainoties augu sugām un kukaiņiem kādā reģionā, mainās putnu barības bāze, kas ietekmē to migrāciju un mājošanas vietas. Šobrīd tiek novērots, ka dažu putnu sugas mājo tālāk uz ziemeļiem - tas nozīmē, ka mūsu platuma grādos tiem ir par siltu, un pie mums parādās tādas putnu sugas, kas līdz šim nav novērotas. Putni ir skaisti! To atpazīšana cilvēkiem var sagādāt estētisku baudījumu (un mazināt depresiju)," stāsta RTU Cēsu filiāles direktors Alvis Sokolovs.

Novērtējot paveikto, Latvijas Ornitoloģijas biedrības valdes priekšsēdētājs Viesturs Ķerus saka: "Var paveikties iegūt labu putna fotogrāfiju, tomēr, neskatoties uz tehnikas attīstību, labas putnu fotogrāfijas visbiežāk ir pacietīga darba, nevis veiksmes rezultāts. Ceru, ka konkursa dalībnieku darba rezultāts – skaistās fotogrāfijas – veicinās iedzīvotāju interesi par putniem un vēlmi rīkoties putnu aizsardzības labā. Putni fotogrāfijās mūs iepriecina, un mūsu pienākums ir rūpēties, lai tie turpinātu mūs iepriecināt arī dabā, un arī šajā gadījumā rezultāts nav atkarīgs no veiksmes."

Latvijas Ornitoloģijas biedrības, SIA "CEMEX" un žurnāla "National Geographic Latvija" kopīgais projekts tika uzsākts 2015. gada janvārī ar fotokonkursu, kuram sešu mēnešu laikā tika iesūtītas vairāk nekā 500 Latvijā sastopamo putnu fotogrāfijas. Fotokonkursu papildināja trīs īpaši raksti žurnālā "National Geographic Latvija": 2015. gada janvārī bija iespēja lasīt par dzelteno tārtiņu, aprīlī – par putniem Latvijas mežos, bet jūlijā – par zaļo vārnu. Rakstus rotāja Oskara Keiša, Igora Deņisova, Andra Eglīša, Aivara Petriņa un citu putnu dzīves sekotāju krāšņās fotogrāfijas.

Šā gada pavasarī projekts tiek turpināts ar fotoizstādes viesošanos Latvijas pilsētās. Izstāde jau bija apskatāma Rīgā Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā, tirdzniecības centrā "Spice", modes un izklaides centrā "Rīga Plaza" un  Smiltenes pilsētas Kultūras centrā. Pēc RTU Cēsu filiāles nākamā izstādes pieturvieta ir Cesvaine no 27. februāra līdz 11. martam. Ceļojošās izstādes maršrutam lūdzam sekot līdzi žurnāla "National Geographic Latvija" Facebook lapā.

Atver logu – ielaid pasauli!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
Latvija 20 EUR
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65955591sec.