Nacionālo bruņoto spēku bigbends koncertēs «Lielajā dzintarā»

Svētdien, 9.oktobrī pulksten 18 koncertzāles “Lielais dzintars” Lielajā zālē jaunu džeza mūzikas programmu “Nordic jazz” jeb “Ziemeļu džezs” prezentēs Nacionālo bruņoto spēku bigbends. Koncerta īpašie viesi būs diriģents Lars Eriks Gudims un trompetists Eriks Eilertsens no Norvēģijas.

Lai gan Nacionālo bruņoto spēku (NBS) bigbenda galvenie uzdevumi formāli saistāmi ar augsti stāvošu ārvalstu amatpersonu valsts vizīšu un ceremoniju muzikālā noformējuma nodrošināšanu, tomēr regulāra sadarbība ar ārvalstu mūziķiem kolektīvam kļuvusi par ikgadēju tradīciju un arī šoreiz, klausītājiem piedāvājot Skandināvijas džeza mūzikas koncertprogrammu, tajā piedalīsies īpaši viesi no Norvēģijas. Koncertā piedalīsies Norvēģijas bruņoto spēku diriģents, pulkvežleitnants Lars Eriks Gudims un izcilais džeza spēles trompetists, Norvēģijas bruņoto spēku Jūras spēku orķestra solists, pulkvežleitnants Eriks Eilertsens.

NBS  koncertprogrammās sastopami skaņdarbi sākot no latviešu klasiķu autordarbiem līdz džeza pasaules grandu sarakstītiem. Iestudētas vairākas nopietnas koncertprogrammas, kuras atskaņotas Latvijas un starptautiskā mērogā, tostarp Liepājā, Daugavpilī, Ventspilī, Jelgavā un vietējās kaimiņvalstīs. Starptautiska  pieredzi bigbends guvis arī  pūšamo instrumentu orķestru un džeza festivālos. NBS bibgbenda izpildījumā regulāri vērojama sadarbība ar komponistiem un izpildītājmāksliniekiem -  dziedātāju Ralfu Eilandu, Intaru Busuli, Ediju Šnipki, komponistu un sitaminstrumentālistu Rihardu Zaļupi, kā arī  komponistu Valteru Pūci.

Kā pastāstīja NBS bigbenda vadītājs Uldis Locenieks, 9.oktobra koncerta programma ir sastādīta no izcilām Skandināvu džeza mūzikas oriģinālkompozīcijām bigbendam, kas Latvijā tiks atskaņotas pirmo reizi. Vairāku skaņdarbu autors ir pats viesdiriģents Lars Eriks Gudims, kurš ir aktīvs „Oslo Groove Company” bigbenda dalībnieks un ir uzstājies kopā ar pasaules mēroga džeza zvaigznēm, piemēram, izcilo klarnetistu Ediju Danielu no ASV.

    Koncerta norises ilgums – 1 stunda 30 minūtes. Biļetes par īpašu cenu 4 un 6 eiro var iegādāties visās Biļešu paradīzes kasēs un koncertzāles “Lielais dzintars” informācijas centrā. Darba laiks no pulksten 10 līdz 20, svētdienās no 10 līdz 15.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44371796sec.