«Lielajā dzintarā» uzstāsies laikmetīgā džeza pianists Rozario Di Roza

Svētdien, 13.novembrī pulksten 18 koncertzāles “Lielais dzintars” Kamerzālē notiks sicīliešu izcelsmes modernā džeza pianista Rozario Di Roza solokoncerts. Programmā pianists klasiskajam klavieru skanējumam piešķir neierastu noskaņu, izmantojot elektroniku, kā arī improvizācijas un samplēšanas tehnikas. Liepājā atskanēs programmas "Kompozīcija & reakcijas" ("Compositions & Reactions") pirmatskaņojums, kas balstīta minimālisma un mūsdienu džeza tradīcijā.

Rozario Di Roza ir sicīliešu izcelsmes, starptautiski atzīts itāļu pianists un komponists, kurš studējis pie viena no labākajiem itāļu džeza pianistiem Salvatores Bonafedes (Salvatore Bonafede). Pianists piedalījies daudzās prestižās meistarklasēs, kā arī regulāri koncertē un dalās saspēles procesā ar tādiem izciliem mūziķiem kā Džons Teilors (John Taylor), Ralfs Tauners (Ralph Towner), Elvins Džonss (Elvin Jones), Enrico Rava (Enrico Rava), Džošua Redmens (Joshua Redman) un citiem. Jau pašā muzikālās pieredzes sākumposmā itāļu džeza mūzikas autoritāte Roberto Čipelli (Roberto Cipelli) atzinis, ka Rozario apveltīts ar izcilu muzikālo sensibilitāti, instrumentālo un izteiksmes briedumu.

Di Roza regulāri nonāk saskarē un muzicē ar ietekmīgākajiem Itālijas un pasaules džeza mūziķiem. Viņa fondos ir vairāku mūzikas ierakstu albumi, tostarp paša komponētais debijas albums – “Voices”/”Balsis” (2003), žurnāla “Musica Jazz” par vienu no labākajiem albumiem atzītais – “Unquiet Serenade”/”Nemierīgā serenāde” (2006), kā arī “Jazzit 100” labāko albumu klasifikācijā iekļuvušais – “Cabaret Voltaire”/”Voltēra kabarē” (2010).

2014.gadā Rozario Di Roza parakstīja ekskluzivitātes līgumu ar “Nau Records” - mūzikas izdevniecību, kas orientēta uz mūsdienu džezu un avangarda mūziku. Šī pati izdevniecība 2015.gada martā publicējusi mūziķa Trio (“Rosario Di Rosa Triotiek”) albumu “Pop Corn Reflection”/”Popkorna atspulgi”, kas stilistiski ietekmējies no Stīva Reiha mūsdienu minimālisma un tika iekļauts starp labākajiem gada ierakstiem prestižajā “European Jazz Chart” klasifikācijā.

Programma “Kompozīcija un reakcijas”, kas tiks atskaņota koncertzālē “Lielais dzintars”, ir balstīta paša pianista oriģinālkompozīcijā ar nosaukumu “Kompozīcija nr.26” (“Composition N.26”). Koncerta laikā uz skatuves klausītājiem būs iespēja vērot jaunrades procesu, kur no pamatkompozīcijā balstītiem un izvēlētiem atsevišķiem muzikālajiem motīviem tiek radīts pārējais muzikālais materiāls – tā sauktās “Reactions” jeb reakcijas. Katrai no radītajām reakcijām ir konkrēts uzdevums, kas ar improvizāciju un minimālisma tradīcijā balstītu paņēmienu kopumu spēlējas ar tehnisku elementu attiecībām – intervāliem un to blīvumu, telpas un skaņas mijiedarbību, vai vienkārši klasiskam klavieru solo formātam piešķir neierastu, pat dziļi personīgu atskaņojuma veidolu.

Biļetes no 7 eiro nopērkamas visās Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem, I un II grupas invalīdiem, kā arī ģimenēm un grupām pieejamas atlaides.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
Latvija 20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Kurtuvėnų regioninis parkas
,


Rija Domus Hotel
,


Forum Palace
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55797696sec.