Liepājas Simfoniskais orķestris aicina baudīt Ziemassvētku sajūtas

23. decembrī pulksten 19.00 koncertzālē “Lielais dzintars” Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā kopā ar valsts akadēmisko kori “Latvija” un Latvijas Nacionālas operas solistiem Lauru Grecku un Mihailu Čuļpajevu atskaņos Riharda Dubras Ziemassvētku oratoriju.

„Oratorio in Natali Gaudio" ir komponista Riharda Dubras lielformāta darbs orķestrim, korim un solistiem, kas pirmatskaņojumu piedzīvoja 2011. gada nogalē; savukārt 2013. gadā tas tika ieskaņots un izdots CD formātā. Pats komponists vēl pirms šī skaņdarba pirmatskaņojuma stāstīja, ka “viņa Ziemassvētku mūzika ir vairāk filozofiska, nekā parasti pieņemts uzskatīt, jo (viņu) vairāk interesē tieši Ziemassvētku nakts izjūtas, nevis svētku rīta jautrība”. Ziemassvētku oratorija aicina klausītājus piedzīvot brīnišķīgas Ziemassvētku nakts izjūtas, kuru pamatā ir sapņošana, viegla laimes izjūta, cerības, mierinājuma un absolūtas mistikas klātbūtne.

Pēc Dubras Ziemassvētku oratorijas pirmatskaņojuma Rīgā arhibīskaps – metropolīts Zbigņevs Stankevičs atzina, ka “komponistam Rihardam Dubram, radot šo skaņdarbu, ir izdevies sadzirdēt tās gaviles, kas Ziemassvētkos skanējušas debesīs”.

Noslēpumainās Riharda Dubras Ziemassvētku oratorijas atskaņošanā piedalīsies arī mecosoprāns Laura Grecka un tenors Mihails Čuļpajevs, kas vēl pagājušajā gadā tika nominēts Latvijas Lielajai mūzikas balvai kategorijā “Gada jaunais mākslinieks”.

Liepājas Simfoniskā orķestra galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Atvars Lakstīgala stāsta: “Ļoti gaidu 23.decembri, kad varēšu diriģēt Riharda Dubras "Ziemassvētku oratoriju". Pirms vairākiem gadiem kā klausītājs biju klāt šī darba pirmatskaņojumā Rīgā, un uz mani tas atstāja ļoti spilgtu iespaidu. Pazīstot kori "Latvija", tieši šo opusu ļoti gribēju atskaņot koncertzālē "Lielais dzintars". Tas varētu brīnišķīgi izskanēt, radot īstu Ziemassvētku noskaņu.”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80483794sec.