Konferencē «Subject: Creativity» ar Ēriku Ešenvaldu uzstāsies Liepājas Simfoniskais orķestris

17. februārī koncertzālē “Lielais dzintars” jau otro gadu (konference gan notiek jau trešo gadu) norisināsies radošo industriju konference “Subject: Creativity”, kurā ar spilgtu lekciju uzstāsies viens no pasaulē atzītākajiem latviešu komponistiem Ēriks Ešenvalds kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri.

Plānotās lekcijas nosaukums ir "Ziemeļblāzma. Ekspedīcijas. Simfonija." “Visa pamatā būs mans stāstījums, kurā atklāšu savus simfonijas komponēšanas apcirkņus, kuru pamatā ir ziemeļblāzmas ekspedīcijas un mākslas darba radīšana. Nevis iekārojamais ziemeļblāzmas tūrisms ar sekojošām fotogrāfijām sociālajos tīklos, bet gan rūpīgs darbs, kas ir paša producēts un arī misticismā mērcēts, lai piedzimtu māksla,” savu uzstāšanos ieskicē Ēriks Ešenvalds.

Konferences apmeklētājiem Liepājas Simfoniskā orķestra, diriģenta Atvara Lakstīgalas un klarnetista Egīla Šēfera izpildījumā būs iespēja baudīt fragmentus no Ērika Ešenvalda Ceturtā Liepājas koncerta “Arktikas nakts vīzijas” klarnetei, orķestrim un elektronikai. Opuss vēsta par naksnīgajiem Ziemeļiem. Caur dabas norišu atainojumu komponists mēģina uzminēt pasaules esības noslēpumu, necenšoties pārsteigt vai šokēt klausītājus ar nedzirdētiem un pašmērķīgiem skaņu mākslas efektiem.

Šī koncerta tapšanu savulaik veicināja tieši Liepājas Simfoniskais orķestris, kas nu jau vairāku gadu garumā būs realizējis 12 Liepājas koncertu ciklu, pasūtinot jaundarbus dažādiem latviešu komponistiem. Ceturtā Liepājas koncerta pirmatskaņojums notika 2012. gada oktobrī Liepājas Latviešu biedrības nama zālē, kad kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri Atvara Lakstīgalas vadībā to izpildīja klarnetists Ints Dālderis.

Vairāk par Liepāja Simfoniskā orķestra aktivitātēm var uzzināt, sekojot jaunumiem orķestra mājas lapā www.lso.lv un sociālajos tīklos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
Latvija 17 EUR
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45264482sec.