Liepājā uzstāsies izsmalcinātā itāliešu pianiste Pina Napolitano

9. augusta vakarā pl. 19.00 Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" Dzintara Jurgelaiša vārdā nosauktajā kamerzālē festivāla "Liepājas vasara" ietvaros norisināsies koncerts "Pina Napolitano. Klaviervakars.".

"Reizē izsmalcinātā un ekspresīvā pianiste Pina Napolitano ievedīs klausītājus īpašā atmosfērā, smalkās struktūrās un noslēpumainos apstākļos, ko uzburs Eiropas kompozīcijas skolas lielmeistaru klaviermūzika," par gaidāmā koncerta noskaņu saka Liepājas Simfoniskā orķestra valdes loceklis Uldis Lipskis.

"Šī programma atspoguļo manas pēdējā laika intereses un projektus saistībā ar klavierēm. Pirmie divi skaņdarbi ir iekļauti projektā "Progresīvais Brāmss", kas būs arī mans nākamais albums. Mans mērķis bija parādīt saikni starp Brāmsa vēlīno klaviermūziku un modernās mūzikas dzimšanu Jaunās Vīnes skolas laikā. "Progresīvais Brāmss" ir Šēnberga eseja, kurā viņš tieši norāda, ka modernās mūzikas valodas saknes ir meklējamas Brāmsa mūzikā. Mazie klavierdarbi no Šēnberga 19. opusa ir ietverti manā pirmajā albumā, pierādot manu mūžīgo sasaisti ar Šēnbergu un viņa mūziku. Bez tam, manuprāt, tie ļoti organiski iekļaujas arī  šajā programmā," ar programmu iepazīstina pianiste Pina Napolitano. "Nākamo divu nelielo skaņdarbu  - "Divi veltījumi Eliotam Kārteram" autors ir afroamerikāņu komponists Džefrijs Mamfords, Eliota Kārtera skolnieks. Tajos skaidri samanāms Kartera muzikālais rokraksts, tajā pat laikā tie ir melodiskāki ar  jaušamu tonālo centrējumu. Džefrijs ir brīnišķīgs komponists un personība, un man ir bijis tas gods atskaņot viņa man rakstīto klavierkoncertu. Pēdējais skaņdarbs ir klaviermūzikas klasika, brīnišķais Nakts Gaspars, kas raksturo kādu citu ilglaicīgu manu muzikālo interesi – Morisa Ravela mūziku."

"Es esmu ļoti priecīga un pagodināta atgriezties Latvijā un šajā brīnišķīgajā pilsētā un koncertzālē, lai sniegtu solo koncertu. Pagājušais gads, kad šeit uzturējos divas nedēļas, lai kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri ieskaņotu Šēnberga Klavierkoncertu un Bartoka Trešo klavierkoncertu un pirmatskaņojot Šēnberga klavierkoncertu Latvijā, man deva neatkārtojamu pieredzi. Šī ir lieliska zeme ar apbrīnojamu muzikālo dzīvi," par sajūtām atgriežoties Liepājā stāsta pianiste.

No 9. augusta koncertzāles "Lielais dzintars" informācijas centrā būs iespējams iegādāties LSO un Pinas Napolitano diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā radīto kompaktdisku "Elegy", kurā ieskaņota Arnolda Šēnberga, Ernsta Kršeneka un Bēlas Bartoka mūzika. Šis ir viens no pirmajiem CD, kas ieskaņots koncertzālē "Lielais dzintars". To izdevusi Amerikas ierakstu kompānija "Odradek Records".

Savukārt, 11. augustā festivāls "Liepājas vasara" turpināsies Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" lielajā zālē, kur koncertā "Lucs Kēlers. Eiropas komponistu simfoniskie meistardarbi." dzirdēsiet festivāla saimniekus – Liepājas Simfonisko orķestri, tā iemīļotā vācu diriģenta Luca Kēlera vadībā. Koncerta solists Liepājas Simfoniskā orķestra obojists Mārtiņš Zālīte. Programmā Mocarts, Marčello, Dvoržāks, Šūberts.

Biļetes uz Liepājas vasaras koncertiem pieejamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv. Vairāk par festivālu "Liepājas vasara" LSO mājaslapā www.liepajassimfoniskais.lv.

Festivālu atbalsta Latvijas Kultūras ministrija, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvenergo, Eiropas Savienības programma "Radošā Eiropa".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::7.31235886sec.