Liepājas Kungu kvartālā notiks Smiltsērkšķu balle

Liepājas Latviešu biedrības nams 19. augustā no plkst. 10.00 līdz 15.00 aicina brīvdienas pavadīt kopā ar ģimeni Kungu ielas radošajā kvartālā (Liepājā, Kungu ielā 24), kurā norisināsies "Smiltsērkšķu balle". Pasākumā paredzēts mājražotāju un amatnieku tirdziņš, radošās darbnīcas, izzinošas meistarklases, ogu degustācijas, muzikāli priekšnesumi un lustīgi danči.

"Smiltsērkšķu ballē" vietējo mājražotāju Zaļajā tirdziņā varēs iegādāties smiltsērkšķu produktus, smeķīgus gardumus un čaklo amatu meistaru darinājumus.

Par svētku noskaņojumu un jestriem deju soļiem parūpēsies tautas muzikantu ansamblis "TALS’ TRIMIŠ", kuri Kungu kvartālā viesosies pirmo reizi. "Tals’ trimiš" folkloras grupā kopā ir seši muzikanti, kas pārsvarā cenšas spēlēt bez notīm, kā tas bija pieņemts senatnē, spēlējot tādus mūzikas instrumentus ka vijoli, akordeonu, cītaru, mandolīnu, bungas un perkusijas.

Paralēli svētku tirdziņam tiks iekurts arī Kungu kvartāla pavards, kur uz dzīvās uguns gatavosies smiltsērkšķu ievārījums, kura pagatavošanas procesā varēs līdzdarboties ikviens apmeklētājs, vēlāk to baudot kopā ar kvartālā pagatavotajām gardajām pankūkām.

Starp Smiltsērkšķu balles svētku aktivitātēm būs arī  ģimenēm draudzīgas radošās darbnīcas – "Dabas smarža tavā istabā", kurā bērniem kopā ar vecākiem būs iespēja darināt dažādu formu smaržmaisiņus skapim, gultai, telpai un piepildīt tos ar dabas smaržām, taču darbnīcā "T-krekla otrā dzīve" varēs izgatavot pašdarinātu un individuāli izstrādātu iepirkuma maisiņu.

Uzņēmuma "Satori Alfa" valdes loceklis un ārsts Māris Selga sniegs lekciju par smiltsērkšķu nozīmi cilvēku veselībai, dalīsies savā pieredzē par smiltsērkšķu produkta pētījumiem, kā arī interesantiem faktiem par šo vitamīniem bagāto zelta ogu. Tāpat norisināsies arī smiltsērkšķu kokteiļu meistarklases un sezonas ogu degustācijas.

Pasākuma laikā apmeklētājiem būs iespēja apskatīt liepājnieka Jurija Požņina glezniecības personālizstādi.

Aicinām izzināt veselīga uztura noslēpumus, atpūsties no ikdienas steigas un piedalīties aizraujošās darbnīcās un meistarklasēs, kas paredzētas kā lieliem, tā maziem!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17711592sec.