Jāzepa Vītola 7. starptautiskā pianistu konkursa noslēgums – Liepājā

No 26. oktobra līdz 3. novembrim Rīgā un ar fināla kārtas un noslēguma koncertiem Liepājā norisināsies Jāzepa Vītola 7.starptautiskais pianistu konkurss. Dalībai 1. kārtā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Klavieru katedras docētāji izvēlējušies 47 pianistus no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Japānas, Baltkrievijas, Dānijas, Itālijas, Īrijas, Ķīnas, Norvēģijas, Rumānijas, Turkmenistānas, Ukrainas un Zviedrijas.

Konkurss norisināsies trīs kārtās, kurās dalībniekus vērtēs starptautiski atzīti pianisti -  Ronans O'Hora (žūrijas priekšsēdētājs, Lielbritānija), Juris Kalnciems (Latvija), Ivari Ilja (Igaunija), Jurģis Karnavičs (Lietuva), Madina Faizijeva (Uzbekistāna) un Pjērs Frančesko Forlenca (Itālija).

“Es priecājos atkārtoti uzņemties Jāzepa Vītola 7. starptautiskā pianistu konkursa žūrijas priekšsēdētāja pienākumus. Konkursa bagātīgā vēsture liecina par tā nozīmīgo ieguldījumu jauno pianistu karjeru attīstībā. Nešaubos, ka arī 2017. gada konkurss atklās brīnišķīgus jaunos talantus, piepulcējot tos iepriekšējo konkursu laureātu zvaigznājam,” saka žūrijas priekšsēdētājs Ronans O’Hora.

“Liepāja ir īpaša vieta, ja mēs runājam par mūziku un pianisma skatuvi Latvijā. Liepājas Simfoniskais orķestris jau vairāk kā 20 gadus sadarbojas ar izciliem pianistiem no visas pasaules, jo no 1993. gada šeit notiek Pianismu Zvaigžņu festivāls. Mēs esam spēlējuši kopā ar tādām leģendām kā Lazārs Bermans, Staņislavs Igoļinskis, Brižita Anžerē, Čano Dominges - visus nenosauksi, bet tie ir ap 200 izcili pianisti, tai skaitā visi spožākie Latvijas mūziķi. Tādēļ mēs esam ļoti ieinteresēti sastapt jaunos talantus, mēs gribam jaunus sadarbības partnerus, jaunas atklāsmes un jaunus sasniegumus,” apgalvo LSO valdes loceklis Uldis Lipskis.

Konkursa pirmā kārta norisināsies 27. un 28. oktobrī, otrā kārta - 29. un 30. oktobrī JVLMA Lielajā zālē, bet fināla kārtā konkursanti uzstāsies kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” 1. un 2. novembrī plkst.18.00 diriģenta Gintara Rinkeviča vadībā. Laureātu apbalvošana notiks Noslēguma koncertā 3. novembrī plkst. 19.00 koncertzālē “Lielais dzintars”. Biļetes uz fināla kārtas koncertiem un Noslēguma koncertu pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs.

Jāzepa Vītola 7.starptautiskais pianistu konkurss, kuru organizē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija sadarbībā ar Latvijas Republikas Kultūras ministriju, Liepājas Simfonisko orķestri, un Borisa un Ināras Teterevu fondu,  kļuvis par Latvijas pianisma vizītkarti. Tā pirmsākumi meklējami 1989.gadā. Konkursa žūrijā darbojušās tādas klaviermūzikas prominences kā Lazārs Bermans, Staņislavs Igoļinskis, bet laureātu rindās jau starptautiski atzīti pianisti kā Jevgenijs Samoilovs, Juris Žvikovs, Andrejs Osokins, Antons Ļahovskis u.c.

Vairāk informācijas par konkursu www.vitolakonkurss.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60307908sec.