Piektdien aicina uz Latvijas amatierteātru iestudējumu reģionālo skati «Gada izrāde 2017»

Šo piektdien, 23. februārī, Liepājā notiks Latvijas amatierteātru iestudējumu reģionālā skate “Gada izrāde 2017”, kuras ietvaros ikviens interesents aicināts apmeklēt trīs iestudējumus – Liepājas Jauniešu teātra studijas izrādi “Civilķēde”, Metalurgu Tautas teātra izrādi “Karuselis” un Liepājas Tautas teātra izrādi “Kuršu vikingi”. Ieejas maksa katrā izrādē: 2.00 EUR.

Latvijas amatierteātru iestudējumu ikgadējo skati rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām, un tās mērķis ir izvērtēt amatierteātru iestudējumu kvalitāti un noteikt skates fināla – iestudējumu parādes dalībniekus. Skates fināls notiks 2018. gada aprīlī Rīgā Dailes teātrī. Šo piektdien Liepājā izrādes vērtēs teātra zinātniece Dita Jonīte, mākslas zinātņu doktore un teātra zinātniece Līga Ulberte un teātra kritiķis Atis Rozentāls, kā arī skatē klātesoša būs Latvijas Nacionālā kultūras centra amatierteātra mākslas eksperte Dace Vilne.

Amatierteātru izrādes un aktierspēles meistarību skatīt aicināts ikviens interesents. Pirmais iestudējums Latvijas amatierteātru iestudējumu reģionālajā skatē “Gada izrāde 2017” būs Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Jauniešu teātra studijas izrāde “Civiļķēde”, kas notiks piektdien, 23. februārī, pulksten 17.00 Liepājas Latviešu biedrības nama Kamerzālē. M.Perveņeckas luga “Civilķēde jeb jautrais karuselis” sarakstīta 1998. gadā un iestudēta vairākkārt gan Latvijā, gan ārzemēs. Liepājas Jauniešu teātra studijas piedāvātais skatuves variants – attiecību laboratorija melnās komēdijas stilistikā. Režisors, scenogrāfs – Juris Ločmelis, scenogrāfijas realizācija – Dace Lanka.

Savukārt pulksten 18.30 Liepājas Leļļu teātrī notiks Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Metalurgu Tautas teātra Ērika Vilsona lugas iestudējums “Karuselis”. Režisore Lelde Kaupuža stāsta: “Izrāde veidota, izmantojot neverbālos izteiksmes līdzekļus, nostādot skatītāju novērotāja lomā, neatklājot visu par tēlu dzīvēm un atstājot vietu pārdomām un iztēlei. Liela nozīme ir ritmam un mūzikai, arī dažādām pilsētas skaņām un kustību etīdēm. Tai pat laikā izrādi veidojam nedaudz saasinātā un pārspīlētā spēles stilā, nebaidoties no groteskas un spilgtām krāsām, tieši tāpēc esam piesaistījuši mākslinieci Ivonnu Kalitu.”

Vakarpusē, pulksten 20.00 izrādi “Kuršu vikingi” žūrijai un skatītājiem prezentēs Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Tautas teātris. Izrāde ir jaunākais Tautas teātra iestudējums un reizē arī veltījums Latvijai Simtgadē. Režisore Ināra Kalnarāja, aprakstot iestudējumu, uzsver ideju par nepakļaušanos ļaunajam sevī un pasaulē, par spēku stāties pretī iznīcinošajam, par mīlestību un ticību labajam un radošajam. Dramatizējumu pēc A.Miglas un V.Rūmnieka romāna motīviem veidojusi pati režisore, izceļot divu brāļu atšķirīgo attieksmi pret pasauli un pretstatot cilvēciskumu un patriotiskumu varas kārdinājumam, kura dēļ tiek upurēta sava zeme un ļaudis. Māksliniece – Dace Lanka, kustību konsultante – Agate Cukura, projekciju autore – Ennija Kudrēviča, gaismu mākslinieks – Kārlis Vīksna.

Ieejas maksa katrā izrādē: 2.00 EUR. Biļetes pieejamas SIA “Biļešu Paradīze” kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv .

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22355318sec.