Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs aicina uz pasākumiem maijā

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs aicina liepājniekus un pilsētas viesus uz kultūras pasākumiem Liepājā. Maija programmā teātra izrādes bērniem un jauniešiem, Mātes dienas koncerts un ikgadējais Nemateriālā kultūras mantojuma lielākais notikums Kurzemē – "Līvas ciema svētki".

2019. gada 10. maijā pulksten 12:00 Liepājas Latviešu biedrības nama Kamerzālē pēdējo reizi šajā sezonā tiks izrādīts Bērnu teātra iestudējums "Zelta atslēdziņa", kas Vitas Pētersones režijā tapis pēc Alekseja Tolstoja lugas motīviem. Izrāde ir par koka cilvēciņu Buratino, kuram ir savi sapņi un savs skatījums uz lietām un attiecībām. Arī šajā stāstā labajam līdzās ir ļaunais, draudzībai un sirsnībai – naids un mantkārība.

Bērnu vokālais ansamblis "Pērlītes" un tā vadītāja Iveta Logina aicina 12. maijā pulksten 13 Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zāle uz sirdssiltu Mātes dienas koncertu "Es vēlos būt līdzās". Koncerta īpašais viesis būs Ivo Fomins ar pavadošo grupu. Koncerts ir Liepājas pilsētas pašvaldības dāvana māmiņām un vecmāmiņām svētkos. Bezmaksas ielūgumus (ierobežots skaits) var saņemt SIA "Biļešu paradīze" kasēs. Organizatori lūdz ņemt vērā, ka interneta vietnē ielūgumus saņemt nevar.

18. un 19. maijā Liepājā svinēs gada lielākos Nemateriālā kultūras mantojuma svētkus Kurzemē "Līvas ciema svētki", kuros apvienojas senatnīgais ar mūsdienīgo, tradīcijas ar jaunradi, kopā radot īpašu pasākumu visām paaudzēm. Liepājas Promenādē un vēsturiskajā centrā apmeklētājus gaida bagātīga kultūras programma, kas nodrošinās arī plašas atpūtas iespējas ģimenēm ar bērniem. Mūzikas programmā "Līvas upe" uzstāsies viesu grupas "Auļi", "Skandinieki", "Jauno Jāņu orķestris", "Ducele", "Rikši", "Delve", "Stiprās sievas", "Ogas" un citi, kā arī Kurzemes mūziķu apvienības, Liepājas apkaimes folkloras kopas un kapelas. Svētku sadaļā "Dzintara krasta ļaudis" Liepājas tautas deju kolektīvu sniegumu papildinās viesi no Latgales, Vidzemes, Rīgas un Londonas latviešu diasporas. Senās latviešu spēles varēs apgūt īpašā "Spēļu sētā", bet īpaši bērniem būs veltīts muzikālais uzvedums "Vilkam tāda dvēselīte". Gardiem ēdieniem un dzērieniem bagāta būs sadaļa "Dzintara latvieši krogos sēž". Savu skatījumu par Liepāju fotoobjektīvos fiksēs foto plenēra "Līvupes pavasaris" dalībnieki, bet Nemateriālā kultūras mantojuma veiksmes stāstus "Spīķeru sarunās" prezentēs vairāku kultūrtelpu pārstāvji. "Līvas tirgus" ar vairāk nekā 200 amatniekiem un tirgotājiem gaidīs apmeklētājus sestdien, 18. maijā, no pulksten 10 līdz 19 un svētdien, 19. maijā, no pulksten 11 līdz 15. Tirgū ikvienam būs iespēja apskatīties un iegādāties gan senās amatniecības tradīcijās, gan mūsdienu dizainā veidotus izstrādājumus, lauksaimnieku un ražotāju piedāvātās pārtikas preces, kā arī klātienē sastapt meistarus, kuri demonstrēs savas amatu prasmes meistardarbnīcās.

Biļetes uz maksas pasākumiem var iegādāties SIA "Biļešu paradīze" tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49759293sec.