Liepājā varēs izbaudīt īpašu pastaigu «Izgaismotā Liepāja»

Lai pasniegtu īpašu dāvanu liepājniekiem un pilsētas viesiem Liepājas 395. dzimšanas dienā, ļaujot izbaudīt šarmanto Liepājas pilsētvidi un radot pēc iespējas plašākam cilvēku lokam svētku sajūtu, no 18. līdz 21. martam Liepājas pašvaldība aicinās izbaudīt īpašu pastaigu maršrutu "Izgaismotā Liepāja".

Četru dienu garumā katru vakaru liepājnieki un viesi varēs aplūkot gaismās pārvērsto Liepāju un kājām izstaigāt īpaši radītu gaismas objektu maršrutu.

Pastaigas "Izgaismotā Liepāja" atklāšana notiks Liepājas dzimšanas dienā, 2020. gada 18. martā, plkst. 19.00 pie koncertzāles "Lielais dzintars" ar gaismas izrādi "Gaismas slepenā dzīve".

Gaismas objektus veidos zināmi un atzīti gaismas un video mākslinieki no Liepājas un visas Latvijas, kā arī objektu realizācijā tiks iesaistīti pieredzējuši tehniskā aprīkojuma nodrošinājuma uzņēmumi. Pastaigas ietvaros pirmo reizi Latvijā notiks pilsētvides videoprojekciju konkurss, pilsētas izgaismošanā būs aicināti iesaistīties arī pilsētas uzņēmumi un iedzīvotāji.

Pastaigas laikā būs apskatāma gaisma un tās izpausmes visdažādākajās tās variācijās – varēs baudīt gan kinētiskus gaismas objektus, gan izgaismotas ēku fasādes, tiks izmantoti gan lieljaudas gaismas stari, gan lāzeri un video projekcijas.

Objekti būs apskatāmi katru pasākuma dienu no plkst. 19.00 līdz plkst. 23.00.

Seko līdzi aktualitātēm Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja mājaslapā liepaja.travel

Pastaigu "Izgaismotā Liepāja" organizē Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde "Kultūras pārvalde" sadarbībā ar uzņēmumu "UNTITLED originals", kas piedalījušies gaismas festivāla "Staro Rīga" realizācijā un dažādās Latvijas pilsētās rīkojuši vairākus multimediālus gaismas projektus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57732797sec.