Liepājas muzejā skatāma krāšņa Elitas Patmalnieces darbu izstāde

Liepājas muzeja lielajā izstāžu zālē, Kūrmājas pr. 16/18, apskatāma krāšņa un vērienīga modes mākslinieces un gleznotājas Elitas Patmalnieces darbu izstāde "Nomoda sapņi". Tajā būs apskatāmas lielformāta apdrukas, instalācijas, gleznas un gleznojumi uz sienām, kā arī mākslinieces radītie tērpi.

Elitas Patmalnieces krāsainie un neparastie "Nomoda sapņi" Liepājas muzeja izstāžu zālē uzplaukst kā dzīves prieka, pārdomu un košuma apliecinājums.

Kas notiek ar mākslinieku, kad viņš glezno? Rada skulptūru, tērpu, objektu, jebko. Vai tas ir viņš pats – krāsu bundžu un pindzeļu ielenkumā, kas glezno vai arī viņš ir tikai pierakstītājs? Kāds, kas pieraksta idejas, domas, sajūtas, mirkļus – šeit un tagad, savā neatkārtojamā rokrakstā.

Un kur viņš atrodas – pie molberta vai patiesībā viņš ir gleznā? Viņš ir glezna; saplūdis ar to, ko viņš dara. Šīs domas vienmēr nodarbinājušas Elitu Patmalnieci. Mēģinot saprast, kas notiek ar viņu pašu brīdī, kad viņa rada – piegriež kleitu, zīmē.

Reizēm viņai ir sajūta, ka nokļuvusi plūsmā, kur viss ir šķietami savienojies – pavisam konkrēti dzīves notikumi, vietas, kur viņa ir bijusi, piedzīvotais, pieredzētais un kāda pilnīgi cita atmiņa, kas nepieder un vienlaikus arī pieder viņai. Pagātne, tagadne, nākotne – viss ir viens. Viņa ir visur un vienlaicīgi. Nomoda realitātē un sapņos. Turklāt, starp šiem diviem lielumiem nav robežu – viņa ir enerģija, kas ceļo starp pasaulēm kā jaguārs. Varbūt tāpēc nav iespējams izstāstīt, kas notiek ar mākslinieku, kad viņš glezno; tas viss ir gleznā.

Liepājas muzejam jau iepriekš, 2016. gadā, bijusi veiksmīga sadarbība ar Elitu Patmalnieci, veidojot izstādi "Dzelzgriezēj, šī pasaule mums jāsagriež" par leģendāro rokgrupu "Līvi", ko var uzskatīt ne vien par latviešu rokmūzikas simbolu, bet arī par Liepājas identitātes zīmi.

Elitas Patmalnieces darbu izstāde Liepājas muzejā notiek ar Liepājas kultūras pārvaldes finansiālu atbalstu. Izstāde "Nomoda sapņi" Liepājas muzejā būs skatāma līdz 2020. gada 16. februārim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.02126813sec.