Tiešraidē no Liepājas «Lielā dzintara» būs skatāms Lieldienu svētku koncerts

Reaģējot uz valstī un pasaulē ieviesto ārkārtas stāvokli un uz nenoteiktu laiku apturēto kultūras iestāžu darbību, Liepājas koncertzāle "Lielais dzintars" saviem klausītājiem piedāvā baudīt Lieldienu koncerta tiešraidi.

Programmā – trīs mūzikas dižgaru – Johana Sebastiāna Baha, Kloda Debisī un Ludviga van Bēthovena – skaņdarbi, kurus uz klavierēm atskaņos izcilais latviešu pianists Andrejs Osokins. Svētku koncerta tiešraide no Liepājas koncertzāles tukšās skatītāju Lielās zāles būs skatāma Klusajā sestdienā, 2020. gada 11. aprīlī plkst. 18.00.

"Jau vairākas nedēļas "Lielais dzintars" stāv tukšs. Parastā darbdienā šeit uzturas ap 400 cilvēku – tie ir mūziķi, skolēni un skolotāji, topošie aktieri, dejotāji, darbinieki, mūsu apmeklētāji. Šobrīd mēs visi piedzīvojam neparastu laiku. Kultūra vienmēr ir bijusi līdzās cilvēkiem – mūzika skanējusi arī drūmākajos vēstures posmos, un koncertdarbība netika apturēta pat kara laikos. Arī tepat Liepājā. Šīs brīvdienas ir Lieldienu laiks, un arī šajos svētkos Liepājas koncertzāle vēlas būt līdzās saviem klausītājiem, kaut arī esot attālināti. Gandrīz piecus gadus klausītāji ir nākuši pie mums uz koncertzāli – ir pienācis laiks mums doties pie klausītājiem," vēsta Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" valdes priekšsēdētājs Timurs Tomsons.

Šo sestdien, 11. aprīlī plkst. 18.00 Liepājas koncertzāle aicina skatīties pasaulē pieprasītā latviešu pianista Andreja Osokina Lieldienu koncerta tiešraidi no "Lielā dzintara" Lielās zāles. Pianists uzstāsies ar īpašu, tieši šim Lieldienu laikam sagatavotu programmu. Koncerts tiks atklāts ar vienu no visu laiku izcilākajiem vācu komponistiem –  Johanu Sebastiānu Bahu un viņa slavenajiem skaņdarbiem Largo no Klavesīnkoncerta faminorā un Korāļprelūdiju "Es saucu Tevi, Kungs Jēzu Kristu". Turpinājumā – pavasara vēstnesis, ievērojamais franču komponists Klods Debisī ar trīs skaņdarbiem no cikla "Estampi" un poētisko Mēnessgaimu no Bergamas svītas. Koncerta noslēgumā – dižā vācu klasiķa, šī gada jubilāra Ludviga van Bēthovena viens no lielākajiem meistardarbiem – "Apasionāta" – 23. klaviersonāte faminorā, op. 57. Savukārt pirms koncerta (plkst. 18.00) visiem būs iespēja klausīties nelielu sarunu ar Andreju Osokinu par gaidāmo svētku programmu.

Svētku koncerta filmēšana notiks tukšā skatītāju zālē, ievērojot visus drošības pasākumus. Šajā sarežģītajā laikā koncertam ir noteikta biļetes cena mākslinieka un koncertzāles atbalstam – 7 eiro par vienu tiešraides pieslēgumu jeb, tā saukto, dzīvokļa biļeti, kad ar vienu biļeti koncertu var baudīt visi vienas mājsaimniecības iedzīvotāji.

Svētku koncerta tiešraidi ar Liepājas pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu rīko SIA "Lielais Dzintars". Plašāka informācija lasāma lielaisdzintars.lv. Biļetes uz koncertu "Tiešraides Lieldienu koncerts. Bahs, Debisī un Bēthovens" nopērkamas un tiešraide skatāma interneta vietnē bilesuparadize.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39877295sec.