Aicina attālināti baudīt svētku programmu Līgo Liepājā

Tuvojas tradicionālie latviešu svētki – Līgo vakars un Jāņu diena. Lai arī šajā neparastajā laikā svētku svinēšana vienkopus notiks mazākā dalībnieku pulkā un katram atsevišķi, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs sadarbībā ar Liepājas Kultūras pārvaldi aicina līgotājus visā Latvijā un tautiešus ārzemēs vienoties visiem kopā svētku programmā "Līgo Liepājā".

Svētku programmu "Līgo Liepājā" varēs skatīties nacionālās televīzijas kanālā "ReTV" 2020. gada 23. jūnijā no pulksten 21.00, ar atkārtojumu 24. jūnijā no pulksten 9.00 un klausīties "Rietumu Radio" ēterā 23. jūnijā no pulksten 21.00 un Facebook kontā @liepajalv.

Svētku programma ir sagatavota iepriekš un tiks raidīta ierakstā.

No pulksten 21.00 svētku vakara programmu ar dziesmām no latviešu kinofilmām un teātra izrādēm ielīgos dziedošo aktieru kvartets – Dita Lūriņa-Egliena, Mārtiņš Egliens, Everita Pjata-Gertnere un Viktors Ellers. Muzikālo pavadījumu nodrošinās mūziķu grupa Jāņa Strazda vadībā.

Pēc koncerta Jāņu ugunskuru ar īpašu rituālu Baltijas jūras krastā iedegs Liepājas postfolka apvienība "Saule i tuvāk", kas izpildīs pašu radītās dziesmas, tuvas latviešu tautasdziesmām mūsdienīgā apdarē, dziedājumu papildinot ar etnogrāfiskajām koklēm, perkusijām un dažādiem ritma instrumentiem. Skatītājiem būs iespēja virtuāli piedalīties vai pašiem savās mājās pievienoties kādā no procesiem - vainagu un ziedu vijas vīšanā, uguns iekuršanā, dziesmu dziedāšanā ar vēlējumiem katram sev un visai tautai.

Tuvāk pusnaktij, pēc Jāņuguns iedegšanas, lustīgos deju ritmos ballēties aicinās grupa "Tālbraucēji", kura Liepājā līgos jau trešo reizi. Grupā apvienojušies pieredzes bagāti mūziķi: ilggadējais grupas "Ornaments" mākslinieciskais vadītājs Uģis Pētersons (taustiņinstrumenti, vijole, piebalss), kādreizējais grupas "Zodiaks" ģitārists Dzintars Sāgens (solo ģitāra), bijušais grupas "Vaidava" bundzinieks Vilnis Strods (sitaminstrumenti), Aivars Vitkovskis (basģitāra) un Aigars Pomaskovs (balss), kurš ir grupas "Tālbraucēji" dibinātājs, producents un dziesmu autors. Šogad grupa svin savu 15 gadu dzimšanas dienu.

Nacionālais televīzijas kanāls "ReTV" ir skatāms bezmaksas virszemes apraidē visā Latvijā, bet mājaslapā www.retv.lv televīzijas programmas tiešraide un arhīvs pieejami skatītājiem visā pasaulē. "Rietumu Radio" raida FM 105,8 Liepājā un apkārtnē, kā arī mājaslapā www.rietumuradio.lv ētera tiešraide klausītājiem ir pieejama visā pasaulē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46268106sec.