Digitālā koncertzāle «Lielais dzintars» piedāvā «Trio Carmine» debijas koncerta ierakstu

Līdz š.g. 31. maijam koncertzāle “Lielais dzintars” klausītājiem piedāvā atkārtoti baudīt starptautiskā kameransambļa “Trio Carmine” debijas koncertu. Vijolnieces Magdalēnas Gekas, klarnetistes Annas Gāganes un šveiciešu pianista Lūkasa Losa (Lukas Loss) virtuozajā izpildījumā koncertā izskanēja Bēlas Bārtoka, Arama Hačaturjana, Johana Baptista Vanhala un latviešu komponistes Santas Ratnieces skaņdarbi.

Jauno un daudzsološo trio veido mūziķi, kuri ir pieredzējuši, spēlējot gan solo un kameransambļos, gan plašākos sastāvos, un ir vairāku starptautisku konkursu laureāti, prestižu mūzikas augstskolu goda absolventi. Trio darbībā nozīmīgu vietu ieņem ne tikai šim sastāvam veltīts klasiskais repertuārs, bet arī mūsdienu mūzika, īpaši jauno latviešu komponistu radītie darbi. Jaunie mūziķi vēlas izaicināt klasiskās dogmas un nojaukt robežas, kas atdala klasisko mūziku no citiem mākslas un radošās darbības veidiem, ko savā daiļradē īsteno, sadarbojoties ar video māksliniekiem un aktieriem.

Liepājas koncertzālē izskanējušās programmas divi smagsvari ir Bēlas Bartoka un Arama Hačaturjana Trio vijolei, klarnetei un klavierēm, kas abi rakstīti pagājušā gadsimta 30. gados. Lai gan abi komponisti iedvesmojušies no tradicionālajām ungāru un romu tautas mūzikas melodijām, likumsakarīgi, ka skaņraži šo tēmu traktējuši pavisam atšķirīgi. Koncerta pirmās noskaņas radīs čehu komponista J.B. Vanhala klasiskais Trio Mibemol mažorā, savukārt intriģējošu atmosfēru radīs smalkās latviešu modernistes Santas Ratnieces neparastais skaņdarbs Mirdzums. Koncertprogrammu papildina videomākslinieka Mārtiņa Zuša videodarbi.

Koncerta gaitā klausītājus ar programmas skaņdarbiem iepazīstinās koncerta vadītāja, muzikoloģe un Latvijas Radio 3 - Klasika programmu vadītāja Signe Lagzdiņa, kura piedāvās arī interviju ar sastāva mūziķiem.

Koncerta filmēšana veikta, izmantojot "Lielā dzintara" digitālās koncertzāles iespējas — video filmēšana notika ar koncertzāles jaunajām, attālināti vadāmajām robotkamerām.

No 23. aprīļa plkst.18.00 “Trio Carmine” koncerta “Bartoka Kontrasti un Ratnieces Mirdzums” ieraksts skatītājiem pieejams platformas www.bilesuparadize.lv sadaļā “Pasākumi - Tiešsaistes pasākumi - Ieraksti”. Iegādājoties ierakstu, pircējs saņems pieejas saiti un kodu, lai noskatītos koncertu no jebkuras vietas pasaulē. Iegādājoties pieeju 5 vai 7 eiro vērtībā, ieraksts skatītājam pieejams attiecīgi 24 vai 72 stundas.

Koncertieraksta ilgums: 1 stunda 16 minūtes. Producents: SIA “Lielais Dzintars”. Koncerta tapšanu atbalstīja Liepājas pašvaldība un Valsts kultūrkapitāla fonds.

“Trio Carmine” koncerts bija daļa no kamersērijas “Personīgi”, kas turpināsies jau 9. maijā — Māmiņdienā. Svētku programma izgaismos un iepazīstinās klausītājus ar kādu reti dzirdamu, smalku, senu, bet vienlaikus mūsdienīgu mūzikas instrumentu — arfu. Koncertā starptautisku atpazīstamību iemantojušais, Berlīnē mītošais šveiciešu arfists Joels fon Lerbers (Joel von Lerber) atskaņos soloprogrammu, iepazīstinot klausītājus ar krāšņo, tembrāli bagātīgo mūzikas instrumentu un arfas virtuozo repertuāru. Koncerta īpašā viešņa būs pašmāju arfiste Dārta Tisenkopfa.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.51452303sec.