Ar virtuozu arfu programmu noslēgusies koncertsērijas «Personīgi» pavasara sezona

Svētdien, 2021. gada 9. maijā ar veltījumu māmiņām visā pasaulē tika noslēgta Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” koncertsērijas "Personīgi" pavasara sezona. Programmā "Arfas virtuozi" smalkā un senā instrumenta meistari Joels fon Lerbers (Joel von Lerber) un Dārta Tisenkopfa klausītājiem sniedza romantisma un impresionisma noskaņām piepildītu muzikālo sniegumu.

Koncertprogrammā starptautisku atpazīstamību iemantojušais, Berlīnē mītošais šveiciešu arfists Joels fon Lerbers atskaņoja soloprogrammu, iepazīstinot klausītājus ar krāšņo, tembrāli bagātīgo mūzikas instrumentu un arfas virtuozo repertuāru. Koncerta īpašā viešņa — pašmāju arfiste Dārta Tisenkopfa, kas duetā ar šveicieti atskaņoja velsiešu komponista, profesora un arfas korifeja Džona Tomasa radīto ikonisko skaņdarbu "Grand Duo". Kā atzina paši mākslinieki, šī bija reta iespēja dzirdēt ne tikai arfas solo, bet arī divu arfu veidotu duetu.

Koncerta programmā izskanēja Anrietes Renē, Nino Rotas, Gijoma Konesona un Džona Tomasa īpaši arfai radītie darbi, kā arī Franča Lista un Bedržiha Smetanas komponēto skaņdarbu pārlikumi. Klausītājus priecēja arī arfistes Jekaterinas Valteres Kīnes radītā fantāzija par P. Čaikovska operas "Jevgeņijs Oņegins" tēmu Joela fon Lerbera sniegumā.

“Šī programma ir veidota romantisma un impresionisma noskaņās, tā ir ļoti daudzveidīga, un ceru katram skaņdarbam radīt savu noskaņu. Ceru, ka klausītāji arī savās mājās iegūs sajūtas, kādas gūtu tad, ja būtu kopā ar mums koncertzālē,” pirms koncerta atzina prasmīgais arfists Joels fon Lerbers.

Koncertu tiešraidē no digitālās koncertzāles "Lielais dzintars" vēroja skatītāji visā Latvijā, kā arī Šveicē, Itālijā, Vācijā, Austrijā, Lietuvā, Igaunijā, ASV un pat Honkongā. Koncerta filmēšana notika ar Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” jauniegādāto video aprīkojumu jeb attālināti vadāmajām robotkamerām.

Kā ziņo koncertzāles pārstāvji, turpmākie publikai pieejamie notikumi tiks plānoti, vadoties no valstī pastāvošajiem ierobežojumiem un to atvieglojumiem. Par turpmākajiem notikumiem interesenti ir aicināti sekot informācijai koncertzāles mājas lapā www.lielaisdzintars.lv, kā arī koncertzāles sociālo tīklu kontos.

Uzziņai:

Joels fon Lerbers (Joel von Lerber) ir daudzu starptautisku konkursu laureāts un neatkārtojams mūziķis, kurš auditoriju visā pasaulē fascinē ar ekspresīvo arfas instrumenta spēli un īpašo skanējumu. No arfas brīnumbērna, kurš interesi par neierasto mūzikas instrumentu sāka izrādīt jau četru gadu vecumā, Joels izaudzis par vienu no šī brīža aktuālākajiem vārdiem arfu pasaulē. Viņa repertuārā ir darbi baroka, klasikas, romantisma, impresionisma un laikmetīgās mūzikas žanrā. Ar izcilību absolvējis gan bakalaura studijas Bāzeles Mūzikas augstskolā, gan divas maģistra studiju programmas — Cīrihes Mākslas augstskolā un Berlīnes Hansa Eislera Mūzikas augstskolā. Joels fon Lerbers regulāri uzstājas kā solists Šveicē un Vācijā, saspēlējoties ar tādiem orķestriem kā Bernes kamerorķestris, Berlīnes Radio simfoniskais orķestris, Berlīnes "Konzerthaus" orķestris, Vācijas filmu orķestris "Babelsberg" un daudziem citiem simfoniskajiem un kamermūzikas kolektīviem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.99741697sec.