Liepājas stacija pārvērtīsies par mājvietu teātra izrādei

14. septembrī pulksten 20:00 Liepājas stacijas ēkā pirmizrādi piedzīvos laikmetīga, skatītājus iekļaujoša kopienas teātra izrāde “Mūra pils tuksnesī”, kurā, caur sadzīvisku grotesku, poētisku satīru un pārspīlējumu tiks atklātas cilvēku gaidas pēc brīvības, draudzības, mīlestības un labākiem laikiem.

Izrāde “Mūra pils tuksnesī” ir Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra, fonda “INITIUM”, pieaicinātās dramaturģes un režisores Sandijas Santas teātra mākslas kopprodukts, ko veidojuši profesionāli mākslinieki kopā ar Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra amatierteātra “Projekts” aktieriem.

Kopienas teātris ir pasaulē un arī Latvijā populāra skatuves mākslas forma, kur iestudējuma darba procesā tiek pētīti kādas sabiedrības grupas problēmjautājumi, apkopoti stāsti un izzināta vēsture, tādējādi arī šīs izrādes dramaturģiskais pamats veidots iedvesmojoties no Liepājas stacijas bijušo un esošo darbinieku stāstiem. Liepājas dzelzceļa stacijai, kas ir viena no vecākajām dzelzceļa stacijām Latvijā, šogad aprit 150 gadi. Savu nosaukumu izrāde aizguvusi no vēstures avotos minētās informācijas, kurā teikts, ka stacijas ēka esot celta klajā, smilšainā vietā un tajā laikā tās apkārtnē vēl neesot bijis dzīvojamo māju, tāpēc stacijas apjomīgās arhitektūras dēļ to iesaukuši par “mūra pili tuksnesī”.

“Ir apkopējas Ņinas pēdējā darba diena. Viņa ir manāmi domīga – aiziet no darba stacijā pēc tik daudz nostrādātiem gadiem ir tas pats, kas atstāt savas mājas un ģimeni. Par spīti pozitīvajiem kolēģu apsveikumiem, lēni un nemanāmi viņā iezogas neremdināmas skumjas. Situācija saasinās brīdī, kad stacijā ierodas jaunais darbinieks Māris, kurš ar savu enerģiskumu un jauneklību iegūst Ņinas kolēģu simpātijas. Ņinas pēdējā darba diena izvēršas par traģikomisku notikumu un smalkjūtīgu pārdzīvojumu virkni, kurā galvenās lomas izspēlē katra tēla dzīves gaidas un aizejošais laiks,” sižetu ieskicē dramaturģe un režisore S.Santa.

Izrādes radošā komanda: dramaturģijas un režijas autore – Sandija Santa, horeogrāfe – Katrīna Albuže, scenogrāfs un kostīmu mākslinieks – Edgars Niklasons, skaņu mākslinieks – Andris Jeziks, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra amatierteātra “Projekts” aktieri - Inese Indriksone (Ņina), Aigars Ambrēns (Ilgvars), Inta Ambrēna (Vika), Ildze Matute (Serafima), Elvijs Čakāns (Māris), Kristīne Šokoleja-Šokolaite (Gaida), Vilnis Saltais (Klaidonis) un viesmākslinieks, LNO solists Armands Siliņš (Laika vecis).

Izrāde būs skatāma Liepājas stacijas ēkas uzgaidāmajā zālē 14. un 15. septembrī pulksten 20:00.  Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties SIA “Biļešu paradīze” tidzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļetes cena 5 eiro,  skolēniem, studentiem un pensionāriem 4 eiro. Ieeja pasākumā tikai ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu (Pase vai ID karte). Lūgums uz izrādi ierasties vismaz 15 minūtes pirms sākuma.

Pasākums notiek Kurzemes plānošanas reģiona īstenotās “Kurzemes kultūras programmas 2021.” ietvaros, ko atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Latvijas valsts meži. Sadarbības partneris: VAS “Latvijas dzelzceļš”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55482697sec.