«Liepājas Mākslas forumā» pirmizrādi piedzīvos Liepājas Leļļu teātra «Mazais cilvēks»

No 24. līdz 26. septembrim jau septīto reizi notiks Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” organizētais mūsdienu mākslas festivāls “Liepājas Mākslas forums”. Pirmoreiz festivāla pastāvēšanas laikā tiks īstenota sadarbība ar “Liepājas Leļļu teātri” — svētdien, 26. septembrī trīs seansos plkst. 11.00, 13.00 un 15.00 mazākie foruma apmeklētāji kopā ar vecākiem būs pirmie, kas vizuāli krāšņā iestudējumā savām acīm skatīs un piedzīvos talantīgā režisora Ģirta Šoļa interpretāciju par Ērika Kestnera pasaules slaveno darbu “Mazais cilvēks”.

“Festivāla laikā jau par tradīciju kļuvis svētdienu sākt ar ģimenes rītu jeb bērniem un vecākiem veltītiem notikumiem un izrādēm. Esam patiesi gandarīti, ka šogad mūsu apmeklētāju ģimenēm varēsim piedāvāt gluži jaunu iestudējumu, ko veidojis viens no progresīvākajiem bērnu izrāžu režisoriem — Ģirts Šolis, kurš vienmēr meklē jaunas izteiksmes formas. Atjautīgi veidotā izrāde būs piedzīvojums un pārsteigums ne tikai mazākajiem apmeklētājiem, bet arī viņu vecākiem,” aicinot uz izrādi, akcentē festivāla programmas veidotāja Baiba Bartkeviča.

Iedvesmojoties no Ērika Kestnera stāsta par ceļojošo cirku, pasaulē mazāko cilvēku Maksīti un viņa lielāko sapni kļūt par izcilu cirka mākslinieku, izrādes radošā komanda iestudējumu “Mazais cilvēks” veidojusi kā cirka mistēriju — izrādi, kurā it viss uztverams bez vārdiem, un kuras galvenais varonis pasauli tiecas izzināt caur neparasto.

Kā stāsta izrādes veidotāji, laikmetīgā leļļu teātra žanrā Latvijā šis ir viens no pirmajiem mēģinājumiem parādīt izrādi bez vārdiem. Izrādes apraksts vēsta: “Vai esi redzējis tik mazu cilvēciņu kā sērkociņu kastīte? Un tik nepārspējamus cirka trikus, ka no sajūsmas aplausiem sāp rokas? Nudien, sensācija visaugstākajā pakāpē! Savu mūžu nebūsi tā brīnījies. Šis neparastais stāsts bez vārdiem ir par pasaulē mazāko cilvēku un viņa neticami lielo sapni kļūt par cirka mākslinieku!”

Izrādi veidojusi plaša profesionāļu komanda, kurā spēkus apvienojuši cirka triku konsultanti Enriko un Dace Pecolli, Liepājas Leļļu teātra aktieri, kā arī mūzikas, tērpu, rekvizītu un scenogrāfijas risinājumu autori. Īpašu vintāžas estētiku izrādei piešķir Liepājas mākslinieces Ivonnas Kalitas krāšņais rokraksts un īpašā spēja piešķirt otru dzīvi un jaunu elpu lietām, kas atrastas lietoto mantu tirdziņos vai saņemtas no pašiem liepājniekiem. Izrādē izmantoti tikai otrreizējie materiāli (audumi, mēbeles, lelles, rekvizīti) un rūpnieciski ražotas lelles, kas atbilstoši ceļojošā cirka estētikai un tematikai piedzīvojušas atdzimšanu jaunos tēlos.

“Jūtos ļoti pagodināts par iespēju Liepājas Mākslas forumā atrādīt mūsu jaunāko veikumu – izrādi “Mazais cilvēks”. Teātrī mani vienmēr vairāk par visu interesē jaunu un netradicionālu formu iespējas, netipiski risinājumi un izteiksmes formas, jo īpaši tik daudzpusīgā teātra “žanrā” kā leļļu teātris,” pirms gaidāmās pirmizrādes iepazīstina izrādes “Mazais cilvēks” režisors Ģirts Šolis, “Latvijā leļļu teātra jomā joprojām redzu daudz un dažādas attīstības iespējas. Vizuālais teātris, fiziskais teātris, objektu teātris, teātris bez specifiskas valodas utt. mūsu pusē vēl arvien ir reta parādība. Tāpēc esmu ļoti priecīgs par “Liepājas Leļļu teātra” ambīcijām piedāvāt skatītājam jaunas leļļu teātra formas un jaunus, modernus izteiksmes līdzekļus. Ar prieku nododam skatītājiem šo objektu teātra, cirka un maģijas kokteili!”

Izrādes idejas autors un režisors: Ģirts Šolis, lomās: Ilze Jura, Madara Enkuzena, Pēteris Lapiņš. Mūzikas autors: Mikus Frišfelds, māksliniece — Ivonna Kalita. Rekvizitori: Kristīne Dekovice un Jānis Enkuzens. Gaismu mākslinieks: Jānis Brašs, Skaņu mākslinieks: Kristaps Žilinskis. Cirka triku konsultanti: Enriko un Dace Pecolli.

Izrādes mērķauditorija ir ģimenes ar bērniem no 4 gadu vecuma un pieaugušie. Biļetes: 5,00 eiro. Bērniem līdz 2 gadu vecumam ieeja bez maksas. Bērniem, kas vecāki par 2 gadiem, jāiegādājas atsevišķa ieejas biļete. Norises vieta: Eksperimentālā skatuve, Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars”. Norises ilgums: 45 minūtes.

Video izrādi “Mazais cilvēks” apmeklēt iesaka koncertzāles valdes loceklis Aldis Kaupa: https://youtu.be/4uoVQ96lfwo

“Liepājas Mākslas forumu” organizē SIA “Lielais Dzintars”. Pasākumu norisi atbalsta: Liepājas pašvaldība, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Kurzemes plānošanas reģions, Latvijas Valsts meži, Valmiermuiža, Kokmuiža, Gardu muti. Partneri: Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Rīgas Starptautiskais kino festivāls, Voetvolk, Liepājas leļļu teātris, Pigeon-bridge, Cita Abra, PXB, KN Wiktorija, Klubs Kursa un Borrofish.

Biļetes uz maksas pasākumiem pieejamas “Biļešu paradīze” tīkla kasēs visā Latvijā, koncertzāles "Lielais dzintars" informācijas centrā un internetā: https://www.bilesuparadize.lv/lv/custompage/2719

Visa festivāla programma un informācija par pasākuma apmeklēšanas nosacījumiem pieejama mājas lapās: lmf.lielaisdzintars.lv un www.lielaisdzintars.lv.

INFORMĀCIJA PASĀKUMA APMEKLĒTĀJIEM:

Vecākus pie ieejas lūgsim uzrādīt covid-19 sertifikātu, kas apstiprina infekcijas pārslimošanu vai noslēgtu vakcinācijas kursu, kā arī personu apliecinošu dokumentu (pasi vai ID karti) un pasākuma ieejas biļetes. Bērniem līdz 12 gadu vecumam nav nepieciešams uzrādīt covid-19 sertifikātu. Bērniem no 12 gadu vecuma nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu un sertifikātu, kas apliecina vakcināciju vai pēdējā pusgada laikā pārslimotu covid-19; negatīva covid-19 testa veikšanu (negatīvs rezultāts 48 stundu laikā pirms pasākuma veiktam Covid-19 testam, nosakot SARS-CoV-2 vīrusa RNS, vai negatīvs rezultāts 6 stundu laikā pirms pasākuma veiktam SARS-CoV-2 antigēna testam). Visiem apmeklētājiem, kas vecāki par 7 gadiem, pasākuma laikā jālieto sejas aizsargmaska.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.29145193sec.