Redanā veido muzeju un aicina pieminēt Neatkarības kara varoņus

1919. gada 14. novembrī Liepājā risinājās Latvijas neatkarībai svarīgi notikumi. Trīs dienas pēc Rīgas atbrīvošanas no bermontiešiem, ko tagad atzīmējam kā Lāčplēša dienu, notika vērienīgs Bermonta karaspēka uzbrukums Liepājai. Latvijas armijas karavīriem bija jāstājas pretim bermontiešu skaitliskam pārspēkam un nesalīdzināmi pārākam bruņojumam. Lai arī bermontieši bija pārliecināti par savu uzvaru pār nelielajiem Liepājas aizstāvju spēkiem, latviešu karavīru drosme un pašaizliedzība, pārliecība par savu taisnību un ticība Latvijas neatkarības idejai kaldināja uzvaru 14. novembra kaujās. Sīvākās cīņas notika Karostas ziemeļu daļā un pie Grobiņas šosejas, tādēļ iela, kas iezīmē šo kauju frontes līniju tika nosaukta par 14. novembra bulvāri. 14. novembra bulvārī atrodas arī viens no šo kauju epicentriem – Redans.

Tagad, vairāk kā 100 gadus pēc neatkarības kara notikumiem, šis cara laikā būvētais forts piedzīvo straujas pārmaiņas. Karostas glābšanas biedrības darbinieki šo vietu ir sakārtojuši, labiekārtojuši un padarījuši pieejamu plašākai sabiedrībai. 2019. gadā, Neatkarības cīņu simtgadē, Redanā tika atklāts piemiņas akmens kaujas varonim, Karostas komandantam, Lāčplēša kara ordeņa kavalierim virsleitnantam Robertam Radziņam. Kopš tā laika Redanā notikuši trīs Karostas festivāli, ir izveidota Brīvības taka, labiekārtotas piknika vietas. Patlaban Redanā tiek veidots jauns muzejs, kurš apmeklētājiem tiks atvērts nākamajā vasarā. Muzejā varēs iepazīties ar Karostas vēsturi un Neatkarības kara notikumiem Liepājā. Finansiālu atbalstu Redana attīstībā sniedz arī Liepājas dome.

Novembris Latvijā ir valsts svētku un neatkarības mēnesis. Arī mēs, Karostas glābšanas biedrības dalībnieki, sveicam visus Latvijā, īpaši Karostā un Liepājā, valsts svētkos un aicinām 14. novembrī pieminēt tos Neatkarības kara varoņus, kas aizstāvēja Liepāju. Uzziniet vairāk par Neatkarības kara notikumiem Liepājā, sekojot līdzi informācijai Karostas soctīklu kontos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.3798461sec.